"Известният Влад Цепеш - Дракула, воеводата на Влашко, е българин",

...
"Известният Влад Цепеш - Дракула, воеводата на Влашко, е българин",
Коментари Харесай

Сензация от Божидар Димитров: Граф Дракула е българин

"Известният Влад Цепеш - Дракула, воеводата на Влашко, е българин ", съобщи в предаването "Операция: История " проф. Божидар Димитров.
"Всичките му документи са писани на български език ", продължи историкът и разясни, че до 17 век формалната документи в огромна част от днешна Румъния се е водила на литературен български език.
Коментирайки огромната успеха на цар Калоян над рицарите на император Балдуин Фландърски край Одрин на 14 април 1205 година, Божидар Димитров уточни пред Bulgaria On Air, че по този метод Калоян избавя източното православие от мощно отрицателно настроената против него Латинска империя.
Говорейки за българското възобновление шефът на Института за исторически проучвания на Българска академия на науките доцент Даниел Вачков уточни, че "въпреки стопанския прогрес, макар къщите на няколко ката, българинът не е работил търгашески и е имал куража да въстане против османското господство ".
Историкът и експерт по османистика Валентин Митов подчертава на тежкото състояние на българите по време на 5-вековното иго и изключително на ``кръвния данък`` за сформиране на еничарския корпус.
Журналистът Мила Вачева описа увлекателната история за това по какъв начин е демонтирана, изгубена и след това още веднъж открита голямата петолъчка на някогашния партиен дом в София. Според нейните изследвания Партийният дом е имал две петолъчки, като едната е доставена през 1985 година и е имитирала изцяло Кремълската звезда, а за изработката с изключение на рубин, са употребявани и два кг злато.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР