Известният в цял свят топ готвач, автор и телевизионна звезда

...
Известният в цял свят топ готвач, автор и телевизионна звезда
Коментари Харесай

Самоуби се един от най-големите готвачи в света - Антъни Бурдейн

Известният в целия свят топ готвач, създател и телевизионна звезда що се отнася до кулинарията Антъни Бурдейн се е самоубил, оповестява CNN. Телевизията разгласява и особено послание поради гибелта на огромния готвач, в което го разказва като човек, който постоянно е изумявал с гения си и който ще липсва извънредно доста.
Бурдейн е направил самоубийството във Франция, където е работел по нов епизод от поредицата Part Unknown, чийто 11-ти сезон беше пуснат премиерно единствено преди месец. Френският топ готвач Ерик Рипер е намерил Бурдейн мъртъв в стаята му.
Световният триумф на Бурдейн потегля от публикацията " Не яжте, преди да прочетете това ", която посредством The New York Times става извънредно известна. Де факто тя дава началото на книгата " Поверително от кухнята " - автобиографията на Бурдейн. От книгата излиза наяве, че Бурдейн се влюбва в храната, пробвайки за първи път стрида напряко от рибарска лодка в Южна Франция.
След " Поверително от кухнята " идва телевизионната поредност A Cook`s Tour. В 22 епизода Бурдейн показва пътуванията си из разнообразни страни по света в търсене на съвършеното ядене. Подобно на Дарвин той се възхищава от ексцентричните ястия и техники на готвене. По личните му думи той е опитвал овчи тестиси в Мароко, яйца от мравки в Мексико и око на тюлен на " забравено от бога място ". Едноименната книга, написана след края на пътешествието му, става още веднъж извънредно известна и стига до върховете на американските и английски ранглисти. Кулинарните му книги с предписания също имат огромен триумф измежду експертите и феновете.
През 2005 година започва и новата телевизионна поредност на Бурдейн " Антъни Бурдейн: Без задръжки ", на която Бурдейн е водещ и в това време готви, от време на време странни вкусотии като изгорял ректум от африкански глиган. В края на 2011 година се появява и следващата му телевизионна изява – " The Layover ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР