Известният украински депутат Дмитро Тимчук беше открит мъртъв в дома

...
Известният украински депутат Дмитро Тимчук беше открит мъртъв в дома
Коментари Харесай

Украински депутат, разкриващ подробности за руската намеса в Източна Украйна, е намерен мъртъв

Известният украински народен представител Дмитро Тимчук беше открит мъртъв в дома си в Киев, написа БГНЕС по информация на BBC.
Тимчук е станал жертва на изстрел в главата. Полицията разгласи, че към момента не може да изключи нито един от трите разновидността: ликвидиране, самоубийство и погрешно боравене с огнестрелно оръжие.
Дмитро Тимчук влезе в Народното събрание като народен представител на проевропейската и антируска партия Народен фронт. Той поддържаше блог, в който разкриваше поддръжката на Русия за сепаратистите в Източна Украйна. Тимчук наричаше бунтовниците в Луганск и Донецк " съветски окупационни сили ".
Само ден преди гибелта си, той разгласява резюме на интензивността на сепаратистите, като твърдеше, че нападенията против украински елементи се усилват.
По време на най-активните боеве в Източна Украйна, Дмитро Тимчук беше един от хората, които постоянно създаваха новините в страната. Бившият морски офицер изпъкваше в осведомителния вакуум като самостоятелен боен анализатор със лични източници и достъп до изтекла информация. Но в украинското общество го възприемаха по-скоро като индивида, който споделяше на глас това, което украинските политици не могат да си разрешат да кажат по дипломатически или други аргументи.
Журналистите в Украйна постоянно употребиха Дмитро Тимчук като източник на информация, с цел да схванат какво действително се случва в зоните на сражения в изискванията на хибридна война. Тимчук беше неприкрит критик на Русия и обвиняваше напълно нея за спора в Източна Украйна.
Смъртта му е странна и провокира терзания и подозрения в Украйна, написа Жана Безпятчук за украинската секция на BBC.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР