Известният сводник Мартин Дебелия, наричан още министъра на любовта, бе

...
Известният сводник Мартин Дебелия, наричан още министъра на любовта, бе
Коментари Харесай

12 години затвор за сводника Мартин Дебелия и условни присъди за двама полицаи, осигурявали му „чадър“

Известният сводник Мартин Дебелия, именуван още министъра на любовта, бе наказан в Благоевградския областен съд на 12 години затвор при непоколебим режим, 375 хиляди лв. санкция и компенсации от 65 хиляди лв. за седем девойки, които той е принуждавал да проституират. Заедно с него присъдите си чуха и двама служители на реда някогашния към този момент контрольор Стефан Филипов и някогашния зам. началник на РЗБОП Петър Кънев, които получиха условни присъди поради това,че са прикривали активността на Дебелия.

 12-години затвор за сводника Мартин Дебелия Районите магистрати в Благоевград осъдиха служителя на реда Стефан Филипов на 2 години условно с 5 години изпитателен период за това, че е осуетил наказателно гонене против Мартин Филипов, като скрил тъжби против него от две пострадали дами и огласил служебна загадка на Марто Дебелия.

Бившият зам. началник на БОП Петър Кънев бе наказан на 1 година условно с 3-годишен изпитателен период поради това,че се е опитал да уговаря момиче подало тъжба против сводника, да я отдръпна.

Припомняме, че Мартин Дебелия бе задържан на 1 юни 2016 година при зрелищна акция на „ Вътрешна сигурност ” и Районна прокуратура. Полицаите пък бяха арестувани на работните им места. Дебелия бе упрекнат в насила и склоняване към проституция на 7 дами.

Според обвиняването той имал полицейски чадър, който му бил обезпечен от кварталния контрольор Стефан Филипов и зам. шефа на РЗБОП Петър Кънев.

Тримата били обект на наблюдаване от няколко месеца. Цялото дело се гледа при затворени порти поради секретни материали. Дебелия е предложил няколко пъти да подписа съглашение с прокуратурата, само че тя е отказала,тъй като е имала твърди доказателства за незаконната му активност. Преди време Дебелия бе наказан и във френския град Ница също за сводничество, той лежа във френски затвор, излезе и още веднъж продължи незаконната си активност.

Благоевградчанинът Мартин Димитров – Марто Дебелия изкарвал по 10 000 лева от една продажница на месец, а по 250 лева плащал за полицейска протекция.

Едната от дамите била принудена от него да проституира, защото детето й било болно и тя взела назаем 600 лева от него. Друга от жертвите му била с наркотична взаимозависимост. Биел ги и ги заплашвал. Това са единствено дребна част от сюжетите на неговите жертви.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР