Известният строителен предприемач Йордан Динев е бил предложен от правителството

...
Известният строителен предприемач Йордан Динев е бил предложен от правителството
Коментари Харесай

Единият от братя Диневи – предложен за орден „Стара планина”

Известният строителен бизнесмен Йордан Динев е бил препоръчан от държавното управление за медал „ Стара планина” – първа степен, оповестиха от държавната пресслужба. Според Министерски съвет той заслужава оценката поради „ заслугите му за опазване и разпространение на най-хубавите обичаи на Българската войска и Българската православна църква”.

„ Офицер от запаса Йордан Динев подкрепя построяването на паметници, паметни плочи и барелефи, отдадени на българската бойна популярност и на воинската чест. Допринася за построяването на четири православни храма, оказва помощ на десетки църкви, трансформирали се в действени духовни средища”, пишат от „ Дондуков” 1 и напомнят, че Динев е бил награждаван от военното министерство с оценки за дейностите си.
Безработен мъж стана притежател на яхтите на Диневи Според юриста Виктор Рашев братята нямат нищо общо със цялата скица
Йордан и Динко Диневи са известни не толкоз с благотворителната си активност, колкото с другите си планове в хотелиерския и яхтения бизнес, а също и с присъединяване си в локалната политика посредством една от т.нар „ бизнес партии” – МОРЕ, чиито съперници твърдяха, че е дала на братята властта в Община Несебър.

През 2010 година прокуратурата стартира следствие на договорка, с която компанията на Диневи „ Венид Яхт” се оказа благосъстоятелност първо на техен съучастник, а по-късно – на безимотен мъж.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР