Известният спортен журналист и енциклопедист Румен Пайташев беше един от

...
Известният спортен журналист и енциклопедист Румен Пайташев беше един от
Коментари Харесай

Пролетният дял да започне малко по-рано, предложи Румен Пайташев

Известният състезателен публицист и енциклопедист Румен Пайташев беше един от гостите в " От дузпа в тъч " на Sportal.bg по време на жребия за баражите за Евро 2020. Пайташев, който е участвал онлайн на осем европейски шампионати, изрази удовлетворение от първия противник - Унгария, и предизвести за момента да се мисли единствено и само за " маджарите ".
 @@@

" Трябва да се мисли единствено за унгарците. Рано е да се вършат каквито и да е прогнози, тъй като до този мач има прекалено много време - занапред има зимна пауза в шампионата. Няма да е зле шампионата да почне малко по-рано, с цел да има време футболистите да влязат в темп и да са подготвени за дуела. С Унгария имаме доста мачове, в исторически проект те са по-сериозен тим, несъмнено ", съобщи Пайташев.
 @@@

" През 1947 година губим с 0:9 в Будапеща, като нашите национали нямат екипи. Към края известният ни нападател Васил Спасов - Валяка споделя на Стефан Божков: " Дайте една топка, да играем и ние ". А Стевето му отвръща: " На терена има единствено една топка и с нея играят унгарците ". Интересно е, че за първи път можем да играем бараж за класиране, откакто през 60-те години играем три пъти, все в Италия. Известно е, че след загубата от Белгия с 0:5 от Белгия през 1965 година тимът е напълно сменен за третия мач - в състава остават единствено Гунди и Гаганелов ", добави журналистът в " От дузпа в тъч ".
 @@@

" Бившият президент на УЕФА Мишел Платини даде конференция в Киев преди финала на Евро 2012. Там той разгласи, че има в главата си концепция за формат на Евро 2020. Форматът беше този. Попитаха Платини какво прави в свободното си време в Украйна. Той се пошегува, че пие водка. Някои се пошегуваха, че може би тогава се е родила концепцията му ", описа още Пайташев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР