Известният специалист и създател на неврохирургията в Хасково д-р Делчо

...
Известният специалист и създател на неврохирургията в Хасково д-р Делчо
Коментари Харесай

Неврохирургът д-р Делчо Каравасилев е Лекар на годината в Ха...

Известният експерт и основател на неврохирургията в Хасково доктор Делчо Каравасилев е Лекар на 2022 година в района. Той е номиниран и за Националната премия, стана ясно на церемонията през днешния ден.

Д-р Каравасилев е с 50-годишен стаж. Роден на 22 януари 1945 година в харманлийското село Славяново. През 1972 година приключва медицина във ВМИ Пловдив. Първо работи година в хасковската Бърза помощ, а след това е ординатор в тукашното хирургично поделение. От 1975 до 1976 година специализирал неврохирургия в Медицинска академия - София. От 1978 до 2012 година е завеждащ неврохирургичен кабинет в болничното заведение в Хасково. От 2012 година е ординатор в отделението по неврохирургия, Хасково.



Призове бяха дадени в още няколко категории. Наградата за дълогодишна активност в региона на медицината и деен принос в развиването на компетентност бе връчена на доктор Антоанета Камберова. За принос за развиване и използване на новаторска медицина и неповторими техники бе награден доктор Йордан Кузев. Отличието „ Ти си нашето бъдеще “ си поделиха младите доктори Денислав Димов и Теодор Филипов.

Призовете връчи ръководителят на лекарската гилдия в Хасково доктор Георги Христов. „ Работете с готовност, самообладание и предвидливост “, предложиха по-възрастните лекари на по-младите си сътрудници.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР