Известният руски психологът Светлана Колосова изтъкна несигурността като причината за

...
Известният руски психологът Светлана Колосова изтъкна несигурността като причината за
Коментари Харесай

Стана известна причината за постоянен стрес при руснаците

Известният съветски психологът Светлана Колосова посочи несигурността като повода за напрежението при по-голямата част от възрастните руснаци. Според специалиста, човешката душeвност работи по подобен метод, че постоянно се нуждае от сигурност, а неналичието ѝ провокира възприятие на безпокойствие, оповестява News.ru.

Светлана Колосова по-най простичкия метод изясни следното: човек става благополучен, когато е наясно какво се случва към него. „ Освобождават се хормони, които успокояват “, изяснява психологът. " Хората спят по-добре, усмихват се по-често. " Не си ли на ясно какво става към теб, не си ли сигурен в утрешния ден ставаш неустойчив, комплициран, смутен. Това води до безспорен стрес и безпокойствие “, разясни психологът.

Според нея да се успокояваш с мисли, че би трябвало да изчакаш малко с цел да отмине един неприятен интервал и да се надяваш бездействено, че всичко ще се получи, е неефективно в сегашните действителности.

За да се поуспокои човек, Колосова поучава да се откажете да четете всички вести поред и да не се пробвате да ги разберете. Ефективен способ, който може да поддържа душeвността, е да „ живеете в три равнини “: помислете какво да извършите в този момент, с цел да подобрите живота си в този момент, помислете за бъдещето и измислете какво да извършите, с цел да намалите загубите.

Преди това специалистите назоваха елементарни техники за справяне със напрежението. Неврологът Каролин Лийф поучава да се научим по какъв начин да дишаме вярно, да викам тихо, да отивам на съзнателни разходки и други
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР