Известният руски певец Йосиф Кобзон е починал на 80-годишна възраст,

...
Известният руски певец Йосиф Кобзон е починал на 80-годишна възраст,
Коментари Харесай

Отиде си Йосиф Кобзон

Известният съветски артист Йосиф Кобзон е умрял на 80-годишна възраст , оповестяват съветските медии.

Той беше народен представител в Държавната дума (долната камара на съветския парламент) и национален актьор на Съюз на съветските социалистически републики.

Кобзон е бил настанен в болница на 20 юли в тежко положение. За проблемите със здравето на артиста стана известно през 2005 година, когато му е било намерено онкологично заболяване . След това той е претърпял няколко интервенции и е минал през няколко цикъла на химиотерапия.

Сегодня, 30 августа, умер Иосиф Кобзон. Ему было 80 лет. Биография актьора:https://t.co/jsmO7KzStN pic.twitter.com/bIkQ1abSim
— ТАСС (@tass_agency) August 30, 2018

Певецът е роден през 1937 година в Украйна , по-конкретно в Донецка област, като стартира да пее от ранна детска възраст.

В Съветския съюз е нямало нито един човек, който да не познава лиричния му баритон . А в случай че е имало такива, след излизането на екран на паметния филм " Седемнадесет мига от пролетта " към този момент сигурно е нямало, отбелязва РИА " Новости ".

В репертоара му имаше към 3000 песни. Най-популярни от тях са " Смуглянка ", " А у нас во дворе ", " Старый клен ", " С чего начинается Родина ", " Мгновения ", " Темная ночь ".

Йосиф Кобзон интензивно се занимаваше с политика , социална и благотворителна активност. Беше неприкрит последовател на съветския президент Владимир Путин. Той преподаваше в съветската музикална академия " Гнесини " и Института по театрално изкуство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР