Известният руски националист Игор Гиркин загуби обжалването във вторник предварителното

...
Известният руски националист Игор Гиркин загуби обжалването във вторник предварителното
Коментари Харесай

Руският националист Гиркин загуби обжалването на ареста си

Известният съветски националист Игор Гиркин загуби обжалването във вторник предварителното му задържане по обвинявания в подбудителство към екстремизъм, заяви московски съд, предава " Ройтерс ".

Гиркин, прочут още като Стрелков, гневно подлага на критика метода, по който Русия води войната в Украйна. Той е най-известен на Запад с това, че е наказан от нидерландски съд за с 298 жертви над Източна Украйна през 2014 година

Неговият случай се следи от близко като индикатор до каква степен Кремъл ще толерира нападателната рецензия към военните му старания в Украйна, където Русия не съумя да напредне от месеци, откакто беше принудена да се отдръпна от огромни територии, които завзе в първите месеци на спора.

Евгений Пригожин, водачът на наемниците от Вагнер, който води настояща омраза с министъра на защитата и висшето военно командване, беше погубен при Кремъл отхвърли като внушенията на Запад, че Путин подреди гибелта му.

Адвокатът на Гиркин Александър Молохов сподели  миналия месец, че делото против него се основава на нещо, което Гиркин е написал в приложението за известия Telegram на 25 май.

Гиркин се оплака, че управляващите в следената от Русия част на Донецка област на Украйна не са съумели през предходните три месеца да обезпечат заплащания за поддръжка на фамилиите на мъже, които са били призовани да се бият против Украйна.

Гиркин разгласява, че " да бъде убит някой за такова нещо би било прекомерно малко " . Адвокатът сподели пред Ройтерс, че е признал, че е написал обявата, само че не е склонен, че тя съставлява екстремизъм или подстрекаване.

52-годишният мъж е застрашен от до пет години затвор, в случай че бъде приет за отговорен. Съдът, като отхвърли жалбата му, удостовери по-ранно определение той да остане в ареста до 18 септември.

Гиркин е някогашен офицер от съветската работа за сигурност ФСБ, който провежда проруски милиции за битка с украинските държавни сили в Източна Украйна през 2014 година

Нидерландски съд го осъди задочно за ролята му в свалянето на полет 17 на Malaysia Airlines над Украйна през юли същата година. Той отхвърли да е забъркан.

Гиркин сподели пред Ройтерс през май, че в Русия нарязва огромна рецесия, тъй че той основава нова политическа група. " Намираме се на прага на доста тежки вътрешнополитически промени от пагубен темперамент ", сподели Гиркин.
 Путин няма да участва на погребението на Пригожин Обновена
Путин няма да участва на погребението на Пригожин

Кремъл нямал информация по кое време ще се състои то
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР