Известният руски кардиохирург Лео Бокерия твърди: сърцето може да бие

...
Известният руски кардиохирург Лео Бокерия твърди: сърцето може да бие
Коментари Харесай

„С правилни грижи сърцето издържа дълго“. Известен кардиохирург с 3 правила за здраво сърце:

Известният съветски кардиохирург Лео Бокерия твърди: сърцето може да бие отмерено 100 и повече години. Всички кардиолози са сигурни: сърдечният мускул е планиран да работи дълго време и в случай че се грижите за него – сърцето няма да ви подведе!

Днес ще приказваме за храната, от която сърцето ни се нуждае. Така че и след 100 години да бие без проблеми.

За задачата има 3 съществени правила – основата на здравото сърце не може да бъде подценена, в противоположен случай всичко останало ще бъде на вятъра.

Цялата информация има познавателен темперамент, консултирайте се със експерт по отношение на профилактиката и лекуването. Храната не е сурогат на медикаментите, предписани от доктор.

Правило № 1

Намаляваме или напряко отстраняваме трансмазнините. Те въобще не са нужни. Полза няма, вредата е голяма. Ако не следвате това предписание, тогава не очаквайте добър холестерол.

Правило № 2

Контролирането на кръвното налягане е най-хубавата предварителна защита на всички съдови произшествия. Често посредством смяна на метода на живот – хранене, извършения, човек понижава кръвното налягане до обикновено.

Ограничаваме солта. Първо, солта предизвика високо кръвно налягане, и второ, „ посредством “ на солта, някои медикаменти за кръвно налягане стопират да работят.

Ако желаете крепко сърце, не яжте трансмазнини и сол. Знаете ли, кръвното налягане на баба ми беше над 200 и тя в действителност обичаше солени храни.

Присъдата на лекарите беше жестока за нея: в случай че искаш да живееш, премахни солта.

Любителка на херинга и домашно приготвени туршии, тя стартира да яде съвсем всичко безсолно. Но когато можеше, някак интуитивно доббавяше към менщто си доста зеленчуци и зелени храни. И баба беше права.

Намалете вредата от солта

Калият е натриев антагонист, понижава вредата и оказва помощ за бързото премахване на натрия от тялото. Калият се намира в зеленчуците, плодовете и зелените салати.

Правило № 3

Захарта е подбудител на всички възпаления, даже не приказваме за затлъстяване и наднормено тегло. Захарта дава подтик на съвсем всички болести, в това число ракът. Ако желаете крепко сърце, намалете сладкото.

За сърдечната диета

Как храним сърцето си, какво обича? Лекарите упорстват: антиоксиданти и повече фибри.

Лео Бокерия споделя: „ Диетичните фибри имат неповторим резултат – поправят въглехидратната обмяна и понижават неприятния холестерол. “

Яжте най-малко 400 г плодове и зеленчуци дневно, както и бобови растения и пълнозърнести храни – отлични източници на фибри, научете по какъв начин да регулирате холестерола. Не забравяйте за триците, прибавям ги малко към каши и здравословни печива. Съчетава се добре с ферментирали млечни артикули. Но ги яжте умерено.

Ако зеленчуците са сложни за изяждане, дневният банкет на трици не би трябвало да надвишава 35 г – супена лъжица с върха. Да, евентуално няма да желаете повече.

Лео Бокерия: „ Колкото повече растителни храни има в нашата диета, толкоз по-добре. Това са минералите, витамините и диетичните фибри, от които се нуждаем, а тежестта ни също е под надзор. “

Защита на сърцето

Най-мощните антиоксиданти защищават от атеросклероза, инфаркти, инсулти: витамини А, Е, С и D.

Трудно е да се сложи някой витамин преди всичко, само че ще стартира с витамин D, прекалено много неща са свързани с него. Той ще увеличи имунитета ви, ще избави костите ви, ще ви защищити даже от нападателни форми на рак – потвърдено е, прочетете. Предотвратява развиването на сенилна деменция и доста заболявания на старостта.

Витамин D е един от дребното витамини, които ни предлагат да одобряваме от есента до пролетта. Но въпреки всичко си го набавяйте от храната. Малко парче черен дроб от тресчица ще запълни дневните ви потребности.

Ще намерите витамин С в зеленчуците, плодовете и зеленчуците. Яжте кисело зеле.

Сърцето може да работи дълго време, в случай че се грижим за него.

Успех!

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР