Известният руски историк Олег Соколов, който призна, че еубил приятелката

...
Известният руски историк Олег Соколов, който призна, че еубил приятелката
Коментари Харесай

Руският историк, убил и разчленил приятелката си, остава в ареста

Известният съветски историк Олег Соколов, който призна, че еубил приятелката си и след това разчленил натрупа ѝ, ще остане впредварителния арест до 8 януари, постанови през днешния ден съд в Санкт Петербург. Соколов също така беше уволнен от университета, в който работеше, съобщи Франс прес. Убийството породи спор в Русия за ненаказаността на причинителите на домашно принуждение.

Соколов беше началник на катедра по история в държавния университет на Санкт Петербург. Той е огромен експерт по Наполеон.

В събота полицията в града извади очевадно пияния учител от река Мойка. Той носеше там раница, в която служителите на реда откриха две женски ръце и предупредителен револвер. След това полицията откри други фрагменти от човешко тяло на няколко километра от първото място, в друга река. После 63-годишният историк призна, че е умъртвил и разчленил приятелката си, 24-годишната Анастасия Ешченко, която била негова някогашна студентка.

Руски историк разчлени обичаната си, само че бе прекомерно пийнал, с цел да го прикрие

Днес в правосъдната зала Соколов се разрида, скри с ръце лицето си, а след това упрекна жертвата си, че първа го е нападнала. Той описа, че напоследък младата жена напряко полудявала, когато ставало дума за неговите деца от предходен негов брак. В съда ученият описа, че дамата, която той мислел за идеална, се била трансформирала. Соколов добави, че тя го нападнала с нож. "Аз съм шокиран, изпитвам скрупули ", сподели той. Адвокатът му Александър Почуев пък загатна за опцията по време на процеса да се пледира за законна отбрана.

По-рано през днешния ден братът на жертвата - Сергей, сподели, че в основата на убийството била ревността. "Сестра ми му сподели, че ще върви на рожден ден на другар студент. Той я преби, тя излезе все пак, само че след това се прибра ", разказал Сергей.

Руски асоциации виждат в този случай нова илюстрация на епидемията от домашно принуждение над дами в страната, в миг, в който Русия в множеството случай декриминализира фамилното и съпружеското принуждение. Правозащитничката Алена Попова упрекна съветската правосъдна система, че е загнила и че пази насилниците, до момента в който се стигне до трупове. Тя сподели, че убийството на младата жена е можело да бъде предотвратено.

Според съветския в. "Московский комсомолец " и съгласно петиция в уеб страницата Change.org Соколов е бил упрекван и в предишното за прояви на принуждение. Хората, подписали се под петицията, упрекват управлението на университета, че не е реагирало по отношение на преподавателя, чието държание е обрисувано като "чудовищно ".

На първо време шефът на Института по история към университета, в който работи Соколов - Абдула Дадудов, посочи качествата на професора и сподели, че нито неговите студенти, нито неговите сътрудници са се оплаквали от него. Но откакто през днешния ден стана ясно, че Соколов ще остане в ареста, той беше отхвърлен от поста си.

Студентка, която е имала връзка с преподавателя, през 2008 година, е внесла тъжба, че той я вързал на стол, удрял я по лицето и я заплашил да я дамгоса с нагорещено желязо, когато тя му споделила, че желае да го напусне, разкрива още "Московский комсомолец ". Изданието разгласява жалбата на момичето. А създателите на петицията пък споделят, че против преподавателя не са били подхванати никакви дисциплинарни ограничения. Те адресираха петицията си до президента Владимир Путин, който също е учил в този университет и упорстват за оставки на ректора и на други академични управителни фрагменти. Студент пък описа пред Франс прес, че склонността към принуждение на преподавателя била известна, че имало предизвестия, само че никой не обърнал внимание.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков дефинира убийството като ужасяващо закононарушение, само че отхвърли да го обвърже с един по-широк спор. "В такива обстановки, когато всичко, както наподобява, демонстрира, че става дума за демонстрация на полуда, килърът е този, който би трябвало да бъде упрекнат ", съобщи Песков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР