Известният русенски фотограф Явор Мичев бе удостоен с плакет на

...
Известният русенски фотограф Явор Мичев бе удостоен с плакет на
Коментари Харесай

Явор Мичев с плакет от областния управител на Русе

Известният русенски фотограф Явор Мичев бе почетен с плакет на регионалния шеф.

Това стана по-рано през днешния ден по време на откриването на първата задгранична независима галерия на надарения създател.

Най-високото отличие в областта на културата, което може да бъде присъдено от управлението на Областната администрация, бе персонално връчено на Явор Мичев от Анатоли Станев. „ Приносът ви за популяризирането на Русе и района в страната и по света е извънредно огромен. Благодаря Ви за това, което вършиме. Оценявам високо работата Ви и подсигурявам, че ще поддържа всяка Ваша самодейност “, съобщи Станев. „ Необходимо е да работим все по-активно освен за икономическото, само че и за културното доближаване на Русе и Гюргево. Вярвам, че предстоят още доста сходни начинания, които ще окажат своето позитивно влияние за доближаването на двата народа. Днешното събитие е следващият мост към това “, добави още регионалният шеф и разясни, че през идната година има проекти за осъществяване на нови взаимни изложения и арт-пърформанси.

Припомняме, че събитието се осъществя по самодейност на изпълнителния шеф на Асоциация „ Еврорегион Данубиус “ Лили Ганчева в подтекста на един от водещите ѝ цели, а точно насърчаването на трансграничното съдействие в областта на културата. Инициативата стана допустима и с помощта на поддръжката на регионалния шеф на Русе Анатоли Станев, както и на управлението на Гюргевския областен съвет и тамошния музей. В рамките на идващия месец всеки ще може да прегледа вълнуващата експозиция, съдържаща близо 40 фрагмента от Русе, Румъния и България. Тя ще се обитава в Окръжния музей „ Теохари Антонеску “. Само в първите часове от откриването си експозицията събра десетки фенове на фотографското изкуство. Тя включва също по този начин нереални и репортажни фрагменти. Според посетителите фрагментите са освен с чисто документална стойност, само че са и извънредно прочувствени. Всичките фотоси съставляват въздушна снимка, като вярната комбинация на кадър може да отнеме от ден до цели две години.

На откриването на изложбата участваха изпълнителният шеф на Асоциация „ Еврорегион Данубиус “ Лили Ганчева, шефът на Русенската художествена изложба Елена Великова, заместник-председателят на Окръжния съвет Кристиян Анкулеску, админът на Общината в Гюргево Йонел Мускалу, както и представители на редица културни институции.

През годините фотоси на Явор Мичев са взели участие в над 50 фотоконкурса и салона в 23 страни, отличени са с повече от 50 награди. Той е притежател и на интернационалното звание актьор на Международната федерация за фотографско изкуство /AFIAP/. Има зад тила си 9 независими и 6 взаимни изложения. Удостоен е с премия „ Русе “ в категория „ Изобразително изкуство “ за 2020 година от кмета Пенчо Милков, като стана първият фотограф, на който се присъжда сходна премия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР