Известният рок музикант и един от основателите на групата Пинк

...
Известният рок музикант и един от основателите на групата Пинк
Коментари Харесай

Роджър Уотърс призова Мадона да се откаже от участието в "Евровизия"

Известният рок музикант и един от създателите на групата " Пинк Флойд " Роджър Уотърс написа коментар, оповестен от " Гардиън ", във връзка оповестеното присъединяване на Мадона във финалите на " Евровизия " в Израел и я прикани да се откаже от този ангажимент.

Уотърс, който от дълго време е труженик за културния протест на Израел, споделя, че решението на Мадона да пее в Израел повдига за следващ път пред нас фундаментално значими етични и политически въпроси, които да обмислим ".

В есето със заглавие " Ако вярваш в човешките права, Мадона, не пей в Тел Авив " той твърди, че решението на уредниците на " Евровизия " състезанието да се организира в Израел е " изменничество към общата ни човечност ".

" Някои близки музиканти, които неотдавна имаха участия в Израел, споделят, че го вършат, с цел да строят мостове и да разгръщат идеята на мира. Глупости. Да свириш в Израел е рентабилен концерт, само че това единствено обслужва нормализирането на окупация, апартейда, етническото пречистване, затварянето на деца, клането на невъоръжени протестиращи... всички тези неприятни неща ", написа още Уотърс.

Той разяснява по какъв начин поддръжката му по отношение на човешките права и рецензията към израелското държавно управление за тяхното тъпчене постоянно водят до обвиняването, че той е антисемит. " Това обвиняване може да бъде употребявано като димна завеса, която да отклони вниманието и да дискредитира тези, които осветяват израелските закононарушения по отношение на човечеството. Трябва да посочи, че аз поддържам битката за човешките права на всички потиснати нации на всички места. Религията на потисника няма значение. "

В края на текста си той си напомня думите на майка си: " Роджър, във всяка обстановка, съвсем постоянно има верен метод да постъпиш; просто намерения деликатно, без значение защо е, и при всички положения обмисли всички вероятни гледни точки, след което реши за себе си по какъв начин е вярно да постъпиш и просто го направи. "

След това се обръща към младите участници в състезанието и " в действителност всички младежи, в действителност всички хора, които са и млади и остарели, което включва и Мадона " и ги приканва да прочетат Декларацията за човешките права на Организация на обединените нации. " Преведена е на 500 езика, тъй че всеки да може да се запознае с нейните 30 члена. Ако ние всички ги се придържаме към тях, към момента имаме късмет да спасим красивата си планета от нейното идно опустошение. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР