Известният психолог Иван Владимиров-Нав е бил прострелян смъртоносно на столичната

...
Известният психолог Иван Владимиров-Нав е бил прострелян смъртоносно на столичната
Коментари Харесай

Убитият психолог Иван Владимиров-Нав се страхувал за живота си

Известният психолог Иван Владимиров-Нав е бил прострелян смъртоносно на столичната улица " Черковна " нощес, заяви Българска национална телевизия. 

Столични служители на реда са задържали през днешния ден 52-годишен мъж, който е умъртвил с огнестрелно оръжие собствен комшия. По информация на Българска национална телевизия починалият е точно известният психолог. Сигналът за стрелбата е подаден в полицията нощес към 22:30 часа. Към адреса неотложно са ориентирани екипи на полицията и Спешна помощ, които установили гибелта на 45-годишния мъж.

Според източниците на Българска национална телевизия арестуваният за убийството е някогашен служител на реда, а до стрелбата се стигнало след скандал сред него и съседа му. 

По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Иван Владимиров-Нав е докторска по Психология на развиването от Университета на Лас Вегас и учител в продължение на 13 години в Съединени американски щати. След 13 години в Америка се завръща у нас през 2020 година и продължава активността си в няколко посоки - създава тактики за когнитивно и личностно развиване, за понижаване на напрежението, взе участие интензивно в телевизионни излъчвания, ориентирани към психическото здраве на пациентите и тяхното благополучие.

Оказа се, че Владимиров се е страхувал за живота си и на процедура е планувал гибелта си. Преди броени месеци - през ноември 2022 година, при посещение в предаването " Преди обед " по bTV, той споделя: 

" Аз имам комшия, който съгласно мен има ментално отклоняване. Аз нямам уредба у дома, нямам тв приемник, нищо не върша у дома с изключение на, че работя на компютъра и сред 2 и 4 горе-долу се движа на компютърния стол. Той ми залива вратата с машинно масло, хвърля ми яйца по прозореца, тъй като аз съм му вдигал звук и не можел да спи. Мога да се закълна във всичко свято, че съм най-тихият човек на света и по-тих от това няма по какъв начин да бъда. Ходих доста пъти в полицията, споделят, че нищо не може да се направи. А това е някогашен служител на реда, който най-вероятно има и оръжие. И аз също не знам дали на следващия ден няма да съм следващият подобен случай на убит, просто тъй като на него му е превъртяло ".

Това индиректно бе доказано и от основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров. 

Причините, довели до трагичния случай, са изострени съседски връзки, за които са подавани сигнали от 2020 година насам, изясни Тодоров. 

Задържаният за убийството на психолога Иван Владимиров е бил чиновник на Министерство на вътрешните работи преди 23 години, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров. Сигналите били общо 12, множеството - от причинителя на убийството против майката на Владимиров, свързани със съседски взаимоотношения като повдигане на звук, замърсяване на общите елементи и др. 

" Към момента текат процесуално-следствени дейности ", добави Тодоров. Той уточни, че са дадени инструкции за стягане на режима при издаване на позволение за владение на оръжие. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР