Известният производител на битова техника Dyson е решил да направи

...
Известният производител на битова техника Dyson е решил да направи
Коментари Харесай

Създадоха слушалки с „прахосмукачка” за уста

Известният производител на битова техника Dyson е решил да направи крачка в света на носимите технологии и резултатът от това несъмнено прави усещане: създаването е на слушалки , чиято структура включва въздухопречиствател за уста.

Dyson е най-добре известна с прахосмукачките, които създава. В последно време компанията се постара да диверсифицира портфолиото си и вкара артикули като вентилатори и сешоари. Но новото създание несъмнено прави усещане, отбелязва .

Слушалките – наречени Dyson Zone – са свързани между тях освен посредством линия, която минава над главата, само че и с твърда „ лента ”, която минава пред лицето. С сходен дизайн те са предопределени да се оправят с възходящия проблем със замърсяването на въздуха.

Брита О’Бойл, заместник-редактор в изданието за джаджи Pocket-lint, : „ Дизайнът им сигурно притегля окото ”. Тя дефинира структурата като „ прелестна ”, а звука – като „ отличен ”. Все отново е мъчно да се каже до каква степен дейно е устройството във втората си функционалност – пречистването на въздух. Не е ясно и „ какъв брой неуместно се чувствате, когато го носите ”, написа Брита О’Бойл.

Как работи това знамение? Шумопотискащите слушалки се оферират с мотор, вентилатор и въздушни филтри във всяка от двете чашки за ушите. Въздухът се засмуква през филтри. Така се улавят другите алергени и замърсители като азот и серен диоксид и прахуляк от спирачки.

След това пречистеният въздух се насочва към носа и устата през линията, която минава пред лицето и която е магнитно прикрепена към долната част на слушалки те. Компанията твърди, че уредът е „ 97% ефикасен за снабдяване на чист въздух в белите дробове ” (каквото и да значи това – б.р.).

Има четири режима на филтриране, според от това дали потребителят върви по улицата или е неподвижен. Слушалките употребяват датчици за следене на дишането и натоварването и автоматизирано превключват сред режимите.

Шумопотискащите слушалки се оферират с мотор, вентилатор и въздушни филтри , снимка: Dyson

В комплект със слушалки те има и смартфон-приложение, което разрешава на потребителите да дефинират местоположението си и оповестява по кое време филтърът се нуждае от промяна. Джаджата има четири часа живот на батерията в режим на ниска дестилация или 1,5 часа при висока дестилация.

Ако новото устройство ви наподобява прекомерно извънредно, не сте сами. The Verge назова готовия артикул „ чудноват ”, наблягайки, че това не е първоаприлска смешка. Изданието за джаджи Stuff.tv снизходително го назова „ най-смелата джаджа, която в миналото сме опитвали ”. Техническият уеб страница CNET написа, че устройството наподобява „ като нещо, което ще видите в антиутопичен научнофантастичен филм ”.

Източник:

фотография: Dyson
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР