Известният полски търсач на съкровища Пьотр Копер попадна на ценна

...
Известният полски търсач на съкровища Пьотр Копер попадна на ценна
Коментари Харесай

Търсач на съкровища откри ценни портрети в Полша

Известният полски изследовател на съкровища Пьотр Копер попадна на скъпа находка. В Югозападна Полша той се натъкна на 24 стенни портрета от Ренесанса.

Откритието на стенните рисунки било инцидентно. Пьотр Копер помагал за реставрацията на палат в полския град Струга, когато се натъкнал на портретите. Предполага се, че те са основани през 16 век.

Пьотр Копер: Когато започнахме да махаме мазилката, пред нас се разкри това, което виждате в този момент.
Досега са открити 24 портрета. Те са ситуирани на повърхност от 50 квадрата в балната зала на двореца. Според Копер на единия портрет е изобразен Фердинанд I Хабсбург - държател на образуваната през ранното Средновековие Свещена Римска империя.

Според притежателя на замъка предстоят още скъпи открития. Екип от реставратори се е заел да изследва повърхност от 150 квадратни метра.

Преди години Копер се прочу с изказванието си, че е разкрил митичния нацистки трен, цялостен със злато. Според легендите, когато бягали от Червената войска нацистите заровили скъпата влакова комбинация в Южна Полша.

Копер твърдеше, че с радар е съумял да открие точното място. В региона бяха изпратени разнообразни експедиции, само че влакът не беше открит.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР