Известният пловдивски акушер-гинеколог д-р Борислав Иванов спечели престижния триатлон Ironman,

...
Известният пловдивски акушер-гинеколог д-р Борислав Иванов спечели престижния триатлон Ironman,
Коментари Харесай

Известен акушер-гинеколог от Пловдив е новият Железен човек

Известният пловдивски акушер-гинеколог доктор Борислав Иванов завоюва влиятелния триатлон Ironman, който е една от най-трудните еднодневни спортни съревнования и измежду осемте най-изтощителни  надпревари в света. Дублира олимпийската дисциплинираност триатлон и включва плуване 2 километра в открити води, колоездене 91 километра и  тичане 21 километра. Трите дисциплини се организират една след друга и съгласно регламента би трябвало да бъдат преодолени в един ден за не повече от 8 часа. Всеки участник, който успее да финишира в границите на избраното време, получава купата " Железен човек “ - Ironman.

Тази година надпреварата се организира в Пескара, Италия, а в конкуренцията се включиха над 1000 суператлети от целия свят.  Състезанието  протекло съгласно неговите упования, въпреки че не минало без разтърсвания. " Случи се нещо ненадейно и необичайно - изгубих протеиновите питейни заведения и геловете, които ми бяха нужни за конкуренцията по трасето с велосипеда. Получих и големи болки на двата крайници в последните 10 км от тичането. Трябваше да пия  и обезболяващи. Всичко друго беше съвършено “, обобщава той усещанията си.

Идеята за присъединяване в триатлона дава неговият непосредствен другар Николай Пенев, определен за юрист на 2017 година в България. " Споделихме лудостта да тръгнем по пътя на това предизвикателство и по-късно изпитахме голямата наслада от завършването му.  Заедно с нас финишира и водачът Енчо Дойков “, споделя лекарят. Гинекологът се готви към месец и половина - тренира всеки ден в продължение на доста часове. Категоричен е, че без поддръжката на скъпи за него хора в никакъв случай нямало да успее. Затова им е безпределно признателен.

За надпреварата споделя, че поражда феноменална, избухлива атмосфера, инжектирана с голяма доза адреналин. Една колоритна примес от страсти, в която се редуват проект на деяние, механизми да забравиш болката, разпределение на силите, основаване на бъдещи мемоари, които ще бъдат разказвани на идващите генерации, надхвърляне на личните качества. Състезават се и хора с протези на крайниците. Участва татко със сина си неработоспособен, който финишира бутайки го с ръцете си в количка. Организацията на домакините е съвършена – взети са всички ограничения за сигурност и сигурност – над главите на участниците непрекъснато летят хеликоптери, следват ги коли за спешна помощ, полицейски коли.

Д-р Иванов е роден в Битоля, Македония, дипломира се в Медицинския университет в Пловдив, където пази компетентност по акушерство и гинекология, а  по-късно и докторската си дисертация на тематика " Фетална медицина “.  
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР