Известният пловдивски адвокат и общински съветник обясни какви са последиците

...
Известният пловдивски адвокат и общински съветник обясни какви са последиците
Коментари Харесай

Адвокат Колев: Цугцванг!

Известният пловдивски юрист и общински консултант изясни какви са последствията от задържането на някогашния министър председател. Той дефинира обстановката с характерен термин от шахмата:

" Цугцванг. В шаха това e неподходящо състояние за играча, който е на ред, защото за него всичките вероятни ходове са неизгодни. От през вчерашния ден вечерта политическата и правна система на страната са в очевиден цугцванг.

Ако се окаже, че задържането е безпричинно, ще имаме налице обосновано съмнение за скорошна тежка парламентарна рецесия.

Ако се окаже, че прокуратурата, която не е била известена за задържането, стартира да го замита, идното решение на Висш съдебен съвет за освобождение на основния прокурор може да бъде единствено в една посока.

Ако задържането е основателно и прокуратурата стартира да го работи съществено, може да се окаже, че арестуваните внезапно избистрят паметта си и стартират да се сещат за случки от живота на много лица, свързани с политическата прослойка в България.

Защото няма мастит български политик, който да не е бил в Банкя, МФ или Народното събрание.

По-лошото обаче е, че и обществото също е в цугцванг, тъй като от едната страна стои икономическата рецесия, която усещаме всекидневно в джоба си. Стои войната в Украйна, която като че ли ни доближава от ден на ден и повече. 

А въпреки това се задава тежко политическо разделяне в страната тогава, когато тя би трябвало да е оптимално обединена към националните си ползи.

Цугцванг... "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР