Известният писател Стивън Кинг си навлече негативни коментари онлайн, след

...
Известният писател Стивън Кинг си навлече негативни коментари онлайн, след
Коментари Харесай

Стивън Кинг за Оскарите: Избрах качеството пред разнообразието

Известният публицист Стивън Кинг си навлече отрицателни мнения онлайн, откакто в „ Туитър “ профила си разяснява, че тази година е дал своя вот за качествени филми на Оскарите вместо за разнородни.

Кинг е член на Американската кино академия и има право да номинира в три категории – най-хубав филм, най-хубав приспособен сюжет и най-хубав автентичен сюжет.

„ За мен, въпросът с разнообразието, който визира самостоятелни артисти и режисьори, нямаше тежест. Още повече, в никакъв случай не бих присъединил разнообразието като критерии за изкуство. Само качество. Струва ми се, че в случай че го направя ще бъде неверно “, написа Кинг.

Негативните мнения не закъсняха. Критиците на Кинг обявиха, че качеството и разнообразието не са взаимнозаменяеми.

След като стана ясно, че отрицателните реакции няма да спрат, Кинг се опита да посочи причините си.

„ Най-важното, което можем да създадем като актьори и изобретателни хора е да създадем по този начин, че всеки да има опция да се потвърди, без значение от пола, цвета на кожата им и половата ориентировка. В момента тези хора са доста едва представлявани, и освен в изкуството “, написа той още веднъж в „ Туитър “.

След оповестяването на тазгодишните номинирани за награди „ Оскар “ стана ясно, че в категорията за постановка няма нито една жена, а в категориите за артисти е номинирана единствено една чернокожа жена за роля на плебей.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР