Известният моден дизайнер Кензо Такада, основател на световната марка Kenzo,

...
Известният моден дизайнер Кензо Такада, основател на световната марка Kenzo,
Коментари Харесай

Дизайнерът Кензо Такада почина от коронавирус

Известният фешън дизайнер Кензо Такада, създател на международната марка Kenzo, умря в неделя в Париж на 81 години, откакто беше надвит от.
" Кензо Такада ни напусна на 4 октомври 2020 година в американската болница в Нели сюр Сен в резултат на COVID-19 ", гласи изказването на представителя на умрелия.
Такада е първият японски дизайнер, придобил известност на високо конкурентната фешън сцена в Париж. Той се отдръпва от модата през 1999 година, шест години след продажбата на едноименната си фешън марка на първокласния конгломерат LVMH. Той посвещаваше времето си на еднократни планове, в това число дизайнерска сбирка при започване на тази година.
Такада идва във Франция от родната си Япония през 1965 година, пристигайки първо в Марсилия, преди да поеме към Париж. Той възнамерявал единствено къс престой във френската столица, само че Париж в последна сметка се трансформира в негов дом.
Той основава първата си сбирка за дами през 1970 година, първото си шоу за мъже през 1983 година, а първия си парфюм, Kenzo Kenzo, през 1988 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР