Известният милиардер Бил Гейтс даде интервю, в което изказа опасенията

...
Известният милиардер Бил Гейтс даде интервю, в което изказа опасенията
Коментари Харесай

Бил Гейтс вещае: Ако не вземем мерки, инфекциозни болести ще убият много хора

Известният милиардер Бил Гейтс даде изявление, в което изрече опасенията си от допустима всеобща зараза от инфекциозно заболяване в света, която ще докара до гибелта на милиони хора в идващите 20 години. В изявление за Vox той заяви, че е събрал група откриватели, с цел да моделират вероятните последствия от такава злополука.

Изследователите са стигнали до извода, че при положение на разпространяване на болест от типа на испанския грип за 250 дни по целия свят ще починат 33 милиона души. „ Ние сме основали най-опасната среда за разпространяване на убийствени болести в цялата история на човечеството ”, счита Гейтс.

Според него надали земетресение, изригване на вулкан или рухване на метеорит на Земята ще унищожат човешката раса, атомната война също не е доста евентуална, до момента в който заплахата от международна зараза с драматичен излаз за милиони хора е напълно действителна.

Днес в света има свободно придвижване на хора, границите се пресичат от към 50 пъти повече хора, в сравнение с преди 100 години и това единствено благоприятства една зараза и нейното разпространяване. Така че една смъртоносна болест ще се придвижи доста по-бързо по света и ще убие доста повече хора, до момента в който намерим метод да я спрем.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР