Известният кулинар Иван Звездев бе основно действащо лице в провелото

...
Известният кулинар Иван Звездев бе основно действащо лице в провелото
Коментари Харесай

Празник на яйцето в Пещера


Известният кулинар Иван Звездев бе главно настоящо лице в провелото се през днешния ден в Пещера кулинарно шоу, отдадено на Световния ден на яйцето.
Повече от две хиляди души се събраха в центъра на града, с цел да се насладят на вкусните гозби, десерти и нетрадиционни ястия, готови от общо петнадесетте групи участници в празника.

Община Пещера обезпечи шатри, пейки и маси за кулинарните изкушения от яйца,които бяха предоставени от ПГХВТ,,Атанас Ченгелев ”, ОУ,,Петко Рачов Славейков ”, ОУ,,Св. Патриарх Евтимий ”, ОУ,,Любен Каравелов ”, НЧ,,Сергей Румянцев 1909 ”- с. Капитан Димитриево, ДЦПЛУ - гр. Пещера, ресторант „ Плажа “, ресторант „ Лазур “, ресторант „ Неат “, НЧ „ Зора 1903 “ с. Радилово, сладкарски завод „ Тамос 71 ” ЕООД, НЧ „ Просвета 1911 “  с. Розово, НЧ „ Никола Й. Вапцаров 1903 “ с. Бяга и Клуб на пенсионера,,Надежда ”  от гр. Пещера.

Старт на програмата дадоха прелестните осъществявания на децата от от Центъра за поддръжка на личностното развие – ОДК Пещера.

Всеки от „ тимовете " презентира своите оферти, като огромна част от тях се оказаха в действителност неповторими по своя темперамент.

Жителите и гостите на града бяха поздравени от кмета Йордан Младенов, който съобщи, че за него е наслаждение да открие първото издание на Кулинарното шоу в Пещера. „ Искам да благодаря на всички хора, които са през днешния ден тук - от учебни заведения, читалища, заведения за хранене от община Пещера и района, които ни демонстрират своите ястия, приготвени от яйца. Но, скъпи другари, всичко това нямаше да бъде реалност, в случай че не бяха и нашите спонсори - „ Биовет “ АД, Едноличен търговец „ Ангелов " – Иван Ангелов и Щерьо Тахов – „ Земеделски собственик ", и несъмнено „ ВП Брандс Интернешънъл " АД, с помощта на които можем да се почерпим и с по чаша алено вино. На всички вас поисквам доста положителни страсти. Благодаря на моите сътрудници от админстрацията на Община Пещера, които проведоха това хубаво събитие, дано да се любуваме и да почетем Международния ден на яйцето, бъдете здрави! "
Атракция за посетителите бяха тематичните игри с участници от публиката.

Едноличен търговец „ Ангелов " – Иван Ангелов и Щерьо Тахов – „ Земеделски собственик " осигуриха яйца за производителите на блюдата с вкусни сърпрайзи и яйцата, с които Иван Звездев подготви своя специалитет „ яйца на чалбур ".

За положителното въодушевление се погрижи фолклорната певица Ангелина Милева. Празничната демонстрация приключи с кръшно българско хоро, на което се хванаха от дребни до огромни пещерци и посетители на града.

 
>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР