Известният крипто хакер Николас Труглия отново се оказа от грешната

...
Известният крипто хакер Николас Труглия отново се оказа от грешната
Коментари Харесай

Известен крадец на криптовалути отново влиза в ареста

Известният крипто хакер Николас Труглия още веднъж се оказа от неверната страна на закона. Наскоро той беше задържан по обвинявания в машинация и владеене на оръжие, единствено няколко месеца откакто беше освободен от пандиза през януари.

За първи път Труглиа влезе в заглавията на вестниците през 2018 година, когато провежда дръзновен грабеж на стойност $23 милиона против Майкъл Терпин, видна фигура в крипто промишленост.

По това време кражбите и измамите с криптовалути бяха по-рядко срещани, а дръзката постъпка на Труглиа шокира промишлеността. Съобщава се също, че той е откраднал $1 милион от Робърт Рос посредством техника, известна като “ “.

По време на първичния си арест през 2018 година Труглиа е упрекнат в 21 случая на кражба, в това число кражба в огромни размери и потребление на персонална информация без позволение.

Установено е, че макар младата си възраст Труглиа е натрупал положение от над $53 милиона посредством незаконните си действия, в това число криптовалута, творби на изкуството и бижута.

Въпреки че детайлностите за последния арест на Труглиа остават неразкрити, ясно е, че той не си е взел поука. Многократните му конфликти със закона акцентират възходящия проблем с кражбите и измамите с криптовалути.

Тъй като крипто пазарът продължава да се уголемява, той се трансформира във все по-привлекателна цел за нарушителите, които желаят да осъществят бърза облага.

Труглиа не е единственият крипто апаш, който в последно време се сблъсква с следствията от дейностите си. Гари Хармън неотдавна беше наказан на четири години затвор за кражба на 713 Биткойн (BTC) токена от портфейл, предпазен от данъчната работа.

Тези случаи служат като съществено увещание, че макар многото преимущества на криптовалутата, тя не е лишена от своите опасности. Тъй като пазарът продължава да се развива, от регулаторните и правоприлагащите органи ще зависи да се оправят с тези, които се пробват да го употребяват за лична полза.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР