Известният китайски милиардер и основател на гиганта за онлайн търговия

...
Известният китайски милиардер и основател на гиганта за онлайн търговия
Коментари Харесай

Милиардерът Джак Ма: Не искам да умра в офиса

Известният китайски милиардер и създател на колоса за онлайн търговия Alibaba Джак Ма не желае в никакъв случай повече да ръководи компанията. Това сподели той по време на конференция в Тианжин, съобщи CNBC.

Ма се готви са отстъпи поста си на изпълнителен шеф на Даниел Жан идната година, като съобщи, че даже новият началник да се сблъска с компликации, той не има намерение да се връща още веднъж.

Все отново Ма ще остане в борда на шефовете до 2020 година, а в това време ще се концентрира повече върху благотворителна активност.

" Има доста неща, които желая да върша. Да изучавам другите по какъв начин да реализират триумф или просто да се любувам на чаша вино. Не желая да умра в офиса ", сподели милиардерът.

По-рано тази седмица Джак Ма направи и стряскащата прогноза, че комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай ще продължи цели 20 години. " Каквото и да направи Америка, ние имаме решения, основани на правилата ни ", добави той.

Едно от решенията очевидно е много коренно, защото Ма съобщи, че компанията му към този момент не възнамерява да сътвори 1 млн. работни места в Съединени американски щати, както бе оповестила. Причината, несъмнено, са обтегнатите връзки сред двете най-големи стопански системи в света.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР