Известният кардиолог проф. Иво Петров - медицински директор на “Аджибадем

...
Известният кардиолог проф. Иво Петров - медицински директор на “Аджибадем
Коментари Харесай

Кардиологът проф. Иво Петров е в листата на ГЕРБ за София

Известният кардиолог проф. Иво Петров - медицински шеф на “Аджибадем Сити клиник Сърдечно-съдов център” е в листата на ГЕРБ с претенденти за общински съветници в София. Днес столичният кмет Йорданка Фандъкова го показа по време на ревизия на реновираната клиника по обща хирургия в Първа градска болница. Заедно с нея бяха заместник-кметът Дончо Барбалов и ръководителят на здравната комисия в Столичния общински съвет доктор Веселин Милев.

"Продължаваме с концепциите за рационализация, поканихме нови хора в екипа. Проф. Иво Петров се съгласи да се включи в работата на идващия столичен общински екип със своята експертиза ", заяви Фандъкова.

Проф. Петров уточни, че консенсусът е най-съществен освен за опазването на здравето, само че и за страната. А това, което се прави през днешния ден в Първа градска болница, е добър образец. "От години имаме хрумвания в региона на развиването на опазването на здравето и модернизацията. За мен и моите съидейници от дълго време е фантазия въвеждането на модерните електронни методики и тази електронна персонална здравна карта, за която от дълго време се приказва ", изясни той. Според него с усилието на общината и поддръжката на институциите, това може да бъде реализирано.

Лекарят стана "Мъж на годината 2018 ". Номинацията му беше за неповторимото избавяне на пациент с раздрана аорта посредством безкръвна интервенция, влизайки през бедрената артерия. Освен че е комплицирана и се прави за първи път, тази интервенция е оповестена в журнала на американското здравно сдружение.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР