Известният кардиолог проф. Иво Петров е в листата на ГЕРБ

...
Известният кардиолог проф. Иво Петров е в листата на ГЕРБ
Коментари Харесай

Кардиолог втори в листата на ГЕРБ в София

Известният кардиолог проф. Иво Петров е в листата на ГЕРБ с претенденти за общински съветници в София.

Днес столичният кмет Йорданка Фандъкова го показа по време на ревизия на реновираната клиника по обща хирургия в Първа градска болница.

Заедно с нея бяха заместник-кметът Дончо Барбалов и ръководителят на здравната комисия в СОС доктор Веселин Милев.

" Продължаваме с концепциите за рационализация, поканихме нови хора в екипа. Проф. Иво Петров се съгласи да се включи в работата на идващия Столичен общински екип със своята експертиза ", заяви Йорданка Фандъкова.

" Консенсусът е най-съществен освен за опазването на здравето, само че и за страната. Трябва да работим в консенсус, с цел да осъществим нашата задача. Това, което се прави през днешния ден в Първа градска болница, е добър образец. Като лекари вършим всички допустимо за своите пациенти, а когато имаме поддръжката на Столична община, това става още по-ефикасно. Много е направено, само че и още доста би трябвало да се направи, съобщи проф. Петров.

" От години имаме хрумвания в региона на развиването на опазването на здравето и модернизацията. На мен и моите съидейници ни е фантазия от дълго време за въвеждане на модерните електронни методики и тази електронна персонална здравна карта, за която от дълго време се приказва ", изясни проф. Петров. Според него с усилието на общината и поддръжката на институциите, това може да бъде реализирано.

Кой е проф. Иво Петров

Национален съветник по инвазивна кардиология,
Началник клиника по Кардиология и ангиология,
Сити Клиник София

Завършил е медицина през 1992 година в МУ-София. През 1999 година придобива компетентност „ Вътрешни болести”, през 2003 година компетентност „ Кардиология”, през 2012г. Специалност по Ангиология, има и тясна специализация по „ Инвазивна кардиология”. Д-р Петров е приключил и „ Здравен мениджмънт” в МУ-София. Преминал е образование по стрес ЕхоКГ във Висбаден, Германия, по Инвазивна кардиология и радиология в Института по Кардиология и Сърдечно-съдова хирургия към Фондация Фавалоро, Буенос Айрес, Аржентина. През интервала 1999 – 2000 година е стипендиант по Инвазивна кардиология и радиология в същата болница.

Между 1992 и 2006 година доцент Петров работи в УНСБАЛ „ Св. Екатерина”, където минава през позициите непринуден помощник, помощник, старши и основен помощник в клиниката по Кардиология. В този интервал в границите на 2 години е стипендиант в в Института по Кардиология и Сърдечно-съдова хирургия към Фондация Фавалоро, Буенос Айрес, Аржентина. През ноември 2006 година е поканен да оглави Кардиологична клиника на МБАЛ „ Токуда Болница София”. През 2010г. придобива звание „ доцент”.

Доц. Иво Петров е ръководител на Дружество на Кардиолозите в България, ръководител на Българско Дружество по Ендоваскуларна Терапия. Член е на Управителния съвет на ISES (International Society of Endovascular Specialists), Член е на Европейско кардиологично сдружение - с сан FESC- Fellow of the European society of cardiology, Член е на Американския Колеж по Кардиология също с сан “Fellow”, Испанска асоциация по Кардиология, Латиноамериканска асоциация на интервенционалните кардиолози, Българско сдружение на Ангиолозите и съдовите хирурзи. Владее испански, британски и френски език. Има българско и аржентинско поданство.

Има голям опит в ендоваскуларни процедури на артериите на мозъка и други мозъчносъдови болести, на коремна и гръдна аорта (при аневризми и дисекации), на артериите на коремни органи и долни крака и при тежки положения на съдовете на сърцето. Прилага неповторим способ за лекуване на резистентна хипертония – ренална денервация. Въвежда и профилиран център за лекуване на белодробна тромбемболия и изострен исхемичен инсулт.

Проф. доктор Иво Петров стана „ Мъж на годината 2018 “. Номинацията му беше за неповторимото избавяне на пациент с раздрана аорта посредством безкръвна интервенция, влизайки през бедрената артерия. Освен че е комплицирана и се прави за първи път, тази интервенция е оповестена в журнала на американското здравно сдружение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР