Известният италиански философ, социолог и психоаналитик акад. Умберто Галимберти пристига

...
Известният италиански философ, социолог и психоаналитик акад. Умберто Галимберти пристига
Коментари Харесай

Акад. Умберто Галимберти в Столичната библиотека


Известният италиански мъдрец, социолог и психоаналитик акад. Умберто Галимберти идва за първи път в България по покана на фондация „ Междукултурен разговор ”.

На 30 юни акад. Умберто Галимберти ще изнесе лекцията „ Митове на нашето време ” в Столична библиотека – Американски център. Това е първата му среща с българска аудитория, което трансформира гостуването му у нас в същинско академично и интелектуално събитие.

Името на акад. Галимберти е от международна големина, само че за жалост няма нито един текст, оповестен на български език. Той е учител по философия във Венецианския университет и известна социална фигура. Той е един от дребното европейски философи, чийто писания са ориентирани освен към научните кръгове, само че и към известния четец. Издал е повече от 30 книги с продажби от над 1 млн. екземпляра. Това, което го е направило толкоз известен, е неговият бездънен и в това време понятен разбор на феномените в актуалното общество.

Галимберти е освен експерт в областта на тълкуването на актуалния мироглед и неговите проблематики, само че и в изтъкване на пътищата за излизане от рецесиите и парадоксите, които самото общество основава. Проникновенията в неговите лекции и книги са същинска приятност за тези, които освен желаят да схванат света, в който живеят, само че желаят да живеят свястно и пълноценно. По тази причина той е издирван и скъп събеседник – взе участие в десетки ТВ и радио излъчвания, политически и обществени диспути, научни конференции, беседи, симпозиуми, семинари и други /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР