Известният икономист Нуриел Рубини остро критикува криптовалутите като концепция и

...
Известният икономист Нуриел Рубини остро критикува криптовалутите като концепция и
Коментари Харесай

Рубини: Bitcoin е по-зле от таблица в Excel

Известният икономист Нуриел Рубини остро подлага на критика криптовалутите като идея и реализация. Той беше на чуване в една от комисиите на американския Сенат, където засипа от рецензии виртуалните пари и блокчейн технологията, оповестява онлайн изданието CCN.

Северна Корея употребява криптовалути, с цел да заобикаля глобите

Какво е блокчейн и за какво може да е новата епоха на технологиите

Рубини е един от най-ранните и дейни критици на тези технологии. Той въобще не вижда позитивни неща в тях.

"Време е да сложим завършек на манията. Bitcoin е муден, енергийно неефикасен динозавър, който в никакъв случай няма да може да обработи транзакциите бързо или на ниска цена колкото таблица в Excel ", споделя Рубини.

Сривът на криптовалутите надмина дот-ком балона

Биткойн фанатици пазят паролите си посредством ДНК

Според икономиста, всичко обвързвано с криптовалутите е някаква форма на машинация. "Така наречените stable coins (криптовалути, чиято стойност е обвързана с действителна валута) са най-голямата машинация ", споделя още Рубини. Те настояват, че зависят от $ да вземем за пример, само че не дават да бъдат тествани и одитирани, споделя Рубини.

Той подлага на критика и ICO процедурите. Чрез тях всяка компания може да издава виртуални токени, които всеки може да купи. По този метод компанията се финансира, а купувачите стават вложители с вярата един ден тези токени да са още по-скъпи, в случай че компанията е сполучлива. Според Рубини "това е по-зле от Флинстоунс и ни връща в каменната епоха ".

19-годишен Bitcoin милионер: Сам си си отговорен, в случай че за 10 години не си богат

Рубини дава за образец и голямата загуба на стойност на цените на криптовалутите. "Загуба от 70% на Bitcoin наподобява като "добра " договорка спрямо различните валути, които изгубиха 95% по отношение на пиковите си стойности ", споделя още Рубини.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore .

За още забавни вести последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР