Известният художник Васил Тенев радва с новите си творби почитатели

...
Известният художник Васил Тенев радва с новите си творби почитатели
Коментари Харесай

Васил Тенев с “Вдъхновения” в ГХГ

Известният художник Васил Тенев радва с новите си произведения фенове и другари, които го приветстваха при откриването на изложбата му “Вдъхновения ” в Градската художествена изложба на ул. “Княз Александър I ” 15.

Артистът продължава да интерпретира света към себе си и да трансформира моментите, които са го докоснали, в нереални картини в пастелни тонове, служейки си с техниките на колажа, триизмерната живопис, с микса от разнородни материали.

В словото си пред публиката плакатистът Костадин Отонов означи даже детайли на кинетично изкуство в творбите на своя бивш възпитаник от пловдивската Художествена гимназия.

Васил Тенев е приключил “Плакат ” в първия випуск на учебното заведение през 1981 година Той е магистър по графичен дизайн от Националната художествена академия в София и работи интензивно в тази сфера и до момента. Не го напуща обаче пристрастеността към живопистта. Както акцентира Отонов, човек се усеща в други измерения, в други светове, когато гледа картините на Васко с тяхната мекост, дълбочина и неявяване на уточненост.

В изложбата са включени и три керамични творби на създателя – друга негова креативна посока. “Вдъхновения “ може да се прегледа до 2 май 2024 г.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР