Известният гръцки писател Макис Цитас пристига за Международния литературен фестивал

...
Известният гръцки писател Макис Цитас пристига за Международния литературен фестивал
Коментари Харесай

Известният гръцки писател Макис Цитас идва в София

Известният гръцки публицист Макис Цитас идва за Международния книжовен фестивал за деца и младежи в София, който ще се организира от 28 май до 2 юни в НДК паралелно с Пролетния базар на книгата. Той ще показа там детската си книга „ Бездомният Костас “ – на 28 май от 13 до 13.45 ч. В превод на български излиза и сборникът му с разкази „ Облечи си жилетката “, който също ще има премиера – в Съюза на българските публицист, ресторант Парнас – на 28 май вечерта от 17.30 ч. Входът и за двете събития е отворен за всички, които желаят да се срещнат с харизматичния публицист и да вземат подпис от него. Български спектакъл възнамерява режисура по огромния му шлагер „ Бог ми е очевидец “.

Макис Цитас е роден през 1971 година в Яница. Той се трансформира в едно от най-горещите имена в актуалната гръцка литература с романа си „ Бог ми е очевидец “, който е преведен и на български преди 2 години. Романът има извънреден триумф, подложен е на театралната сцена и печели Наградата за литература на Европейския съюз. Лично президентът на Гърция се обажда на писателя, с цел да го поздрави за книгата, а американското списание „ Пийпъл “ написа за нея: „ Един от най-хубавите романи, пристигнали от Гърция “. Превеждан е на доста езици. Живее в Атина и е шеф на литературното и културно списание diastixo.gr.

„ Бездомният Костас “ (издание на „ Изида “) е считана за една от най-хубавите гръцки книги за деца. Умна, съобразителна, впечатляваща и истинска, това е трогателна книга освен за хората, които обичат животни, само че и за тези, които имат жестоко отношение към тях.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР