Известният бродуейски режисьор и продуцент Харолд Принс, носител на 21

...
Известният бродуейски режисьор и продуцент Харолд Принс, носител на 21
Коментари Харесай

Холивуд потъна в скръб! Почина известен продуцент

Известният бродуейски режисьор и продуцент Харолд Принс, притежател на 21 награди "Тони " и основател на паметни мюзикъли като "Фантомът от операта ", "Кабаре ", "Суини Тод " и други умря на 91-годишна възраст, съобщи Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че Принс разшири границите на мюзикъла, като му вдъхна нов живот. Той е умрял в столицата на Исландия, Рейкявик, след малко боледуване.
Принс беше прочут със своя движимост, кинорежисьорски метод при слагането на мюзикълите си.

Той ще се запомни с непредвидимите си пристрастия и праволинеен метод към избора на театралния сюжет. Той постоянно се спираше на изненадващи истории, като бръснар палач, който сготвя жертвите си на къс, или на отварянето на Япония към Запада през 19-и век.

Харолд Принс бе в основата на сътворяването, на първо време като продуцент, на едни от най-големите шлагери на мюзикъла, като "Уестсайдска история ", "Проклетите янки ", "Цигулар на покрива " и други По-късно става режисьор, като работи над класики като "Фантомът от операта ", "Кабаре " "Суини Тод ", "Евита ". По думите на сър Андрю Лойд Уебър приносът на Харолд Принс за музикалния спектакъл е голям. "Съвременните мюзикъли на процедура дължат всичко на него ", твърди английският композитор.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР