Известният британски астрофизик Стивън Хокинг заяви, че човечеството ще трябва

...
Известният британски астрофизик Стивън Хокинг заяви, че човечеството ще трябва
Коментари Харесай

Хокинг: Човечеството бързо да напуска Земята, гибелта му е въпрос на време

Известният английски астрофизик Стивън Хокинг съобщи, че човечеството ще би трябвало да колонизира Марс и Луната през околните 30-50 години. Според него гибелта на човечеството в резултат на метеорит, климатични катаклизми или пренаселване на планетата е единствено въпрос на време, съобщи БГНЕС.

Ученият направи изявлението си по време на провеждания в Норвегия Международния фестивал на науката и изкуствата Starmus IV.

Затова той приканва хората по-бързо да изоставен Земята. "Убеден съм, че хората би трябвало да изоставен Земята. На нашата планета остава все по-малко място за нас, а нашите физически запаси се изчерпват доста бързо ", добави той.

Хокинг счита, че идните 30 години би трябвало да бъде основана база на Луната. След това хората би трябвало да заселят целия Марс, което съгласно него би трябвало да стане за 50 години. При това хората ще би трябвало да вземат на другите планети растения, животни, гъби и инсекти.

Хокинг обаче предлага човечеството да не се лимитира единствено със Слънчевата система, ами да излезе отвън нейните лимити и да доближи най-близката до нас звездна система Алфа Центавър. Там съгласно него съществува годна за живеене планета Proxima b.

По-рано световноизвестният физик предсказа края на света в околните 1000 години вследствие на техногенна злополука.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР