Известният блогър, военен кореспондент и поддръжник на руското нахлуване в

...
Известният блогър, военен кореспондент и поддръжник на руското нахлуване в
Коментари Харесай

Бомбата, убила руския блогър Татарски, е ранила 32 души

Известният блогър, боен сътрудник и покровител на съветското навлизане в Украйна Владлен Татарски беше погубен вследствие на гърмеж в кафене в Санкт Петербург. 32 души бяха ранени.

Като се базира на днешни данни от министерството на опазването на здравето, РИА Новости съобщи, че положението на 10 от потърпевшите е съществено.

Взривът избухна по време на креативна вечер на Владлен Татарски, отдадена на работата му като боен сътрудник. Самоделната бомба с мощ над 200 грама тротилов еквивалент е била скрита в статуетка, изобразяваща самия Татарски, която млада жена му е подарила по време на мероприятието, оповестява БНР.

Кафенето " Street Food Bar " се намира на брега на река Нева в центъра на Петербург. По информация на локални медии притежател на заведението е създателят на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин. Там постоянно са били проведени срещи на дискусионния клуб " Кибер Z фронт ", който сплотява поддръжници на съветското военно навлизане в Украйна.

През септември м.г. Владлен Татарски, чието същинско име е Максим Фомин, беше поканен в Кремъл на формалната гала по анексирането на Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област. След церемонията той съобщи: " Ще победим, убием и ограбим всички, които би трябвало ".

Засега не е ясно кой стои зад детонацията. Руският Следственият комитет е почнал следствие.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР