Известният благоевградски килър Венцислав Гаврилов-Гаве, който излежаваше 10-годишна присъда за

...
Известният благоевградски килър Венцислав Гаврилов-Гаве, който излежаваше 10-годишна присъда за
Коментари Харесай

Възмездие свише застигна снощи известния благоевградски убиец и сводник Гаве

Известният благоевградски убиец Венцислав Гаврилов-Гаве, който излежаваше 10-годишна присъда за ликвидиране, е бил пуснат от пандиза, с цел да се лекува от онкологично заболяване. Снощи обаче той е умрял в дома на сестра си в благоевградското село Покровник, заяви Struma.com.
На 28 декември 1996 година Гаврилов простреля от упор благоевградския предприемач Кирил Ангелов-Ушко в кв. " Грамада ". През март 2006 година Окръжният съд в Благоевград го призна за отговорен в преднамерено ликвидиране и го осъди на 15 години затвор при първичен непоколебим режим. Гаве апелира и присъдата бе понижена на 10 години затвор, присъдено бе и да заплати кръвнина на фамилията на убития в размер на 20 000 лв.. Впоследствие Върховният касационен съд удостовери наказването.
В края на 2011 година обаче Гаве съумя да напусне страната през ГКПП-Станке Лисичково. Криминалисти настояват, че е съумял да избяга с подправен паспорт. След следствие стана ясно, че беглецът е минал границата под името Олег. Документът бил публикуван от столично ръководство на Министерство на вътрешните работи.
Четири години по-късно благоевградчанинът бе арестуван по време на огромна интервенция против сводници в Италия. Гаве бил сводник на към десетина девойки. След искане на основния прокурор Сотир Цацаров, 47-годишният тогава палач бе екстрадиран в България и вкаран в пандиза, с цел да излежи присъдата си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР