Известният белгийски вирусолог Марк ван Ранст смята, че футболът може

...
Известният белгийски вирусолог Марк ван Ранст смята, че футболът може
Коментари Харесай

Белгийски вирусолог препоръчва футболистите да играят с маски

Известният белгийски вирусолог Марк ван Ранст счита, че футболът може да бъде възобновен по време на пандемията, само че в случай, че играчите играят с маски по време на мачовете. Това от спортна позиция няма да е казус. Например в олимпийския бокс каските за наложителни. Същото се отнася и до хокея на лед. По-възрастното потомство може би си спомня, че канадските експерти играеха без каски, само че по-късно бяха задължени да ги носят.
 Сандро Росел: Ако не бях президент на Барселона, нямаше да вляза в пандиза
Сандро Росел: Ако не бях президент на Барселона, нямаше да вляза в пандиза

Росел бе отпред на каталунците в интервала юли 2010 година до януари 2014 година

" Една опция би била носенето на маски, с цел да се играе футбол ", показа Марк Ван Ранст пред белгийския вестник " Le Soir ". Той обаче посочи, че не става дума за хирургическите маски, които не са подобаващи за случая, а за маските против замърсяване на въздуха, каквито да вземем за пример носят колоездачите из града. " Те са по-комфортни. Ако е допустимо за тях, за какво да не е допустимо и за футболистите? "

В дните преди цялостната възбрана на футбола имаше разнообразни тимове, които излизаха с защитни маски на терена, само че ги сваляха за самия дуел. Играчите на втородивизионните италиански Беневенто и Пескара желаеха да играят с маските между тях, само че съдията отхвърли.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР