Известният архитект Славчо Мерджанов представя в акварелни рисунки красотата на

...
Известният архитект Славчо Мерджанов представя в акварелни рисунки красотата на
Коментари Харесай

Славчо Мерджанов представя в акварелни рисунки красотата на Стария Пловдив

Известният проектант Славчо Мерджанов показва в акварелни рисунки хубостта на Стария Пловдив. В Балабановата къща в сърцето на архитектурния резерват е подредена изложбата със заглавие „ Старинните къщи на Пловдив - разпиляна броеница от бисери “.

Пловдив

Архитект Мерджанов рисува къщите в Стария град от разнообразни гледни точки, с цел да се види допустимо най-голяма част от хубостта им.
арх. Славчо Мерджанов: Откъдето и да погледна все ми се цялостни окото и все доста хубаво, допускам, че освен на мен.
Основна заслуга за това къщите да наподобяват по този начин е на работата на Института за монументи на културтата филиал „ Тракия ” и ръководство Старинен Пловдив, при чиято взаимна работа е осъществена реставрацията на къщите, най-вече преди 89-та година, споделя архитектът.
арх. Славчо Мерджанов: Благодарение на тези профилирани майстори и се реализира това, което виждаме в Пловдив в настоящия му тип. С малко направена на места някоя къща, има и нови къщи, само че аз тях не мога да ги рисувам, тъй като не виждам някоя за е станала хубава като старите.
Архитектите нормално рисуват друго от художниците. Трудно един проектант би си разрешил да интерпретира,да деформира или да пропусне някой подробност.

Откакто не работи интензивно, проектант Мерджанов се отдава на изобразяване, като това е четвъртата му галерия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР