Известният аналитик Минг-Чи Куо (Ming-Chi Kuo), известен със своите много

...
Известният аналитик Минг-Чи Куо (Ming-Chi Kuo), известен със своите много
Коментари Харесай

Минг-Чи Куо: към 2020 година Apple ще се откаже от процесорите на Intel

Известният аналитик Минг-Чи Куо (Ming-Chi Kuo), прочут със своите доста положителни източници измежду доставчиците на съоръжение и съставни елементи, заяви своето виждане за продукцията на Apple.

Според неговите данни, Apple ще се откаже от потреблението на процесорите на Intel в своите преносими компютри и десктоп компютри. Аналитикът смята, че това ще стане през 2020, най-късно през 2021 година. Вместо процесорите на Intel, в компютрите Mac ще се употребяват ARM процесори, създадени от Apple и създадени от компанията TSMC. Да си напомним, че точно TSMC създава създадените от Apple процесори от серия А, употребявани в iPhone и iPad.

Използването на лични фирмени процесори в Mac компютрите може да даде редица прерогативи на Apple. Така да вземем за пример, ще бъде отстранено забавянето на продукцията, обвързвано със закъсненията на Intel в производството на нови чипове. По този метод ще бъде реализирана по-висока облага, ще има по-голям надзор върху създаването, като Apple ще има опция да показа повече нововъведения спрямо съперниците.

Едновременно с мнението на Минг-Чи Куо се появи и неофициална информация, че TSMC ще създава всички чипове за устройствата на Apple и ще вземе каузи на Samsung.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР