Известният американско-френски хореограф Марк Томкинс и българският пърформанс артист Иво

...
Известният американско-френски хореограф Марк Томкинс и българският пърформанс артист Иво
Коментари Харесай

"Извънредно положение" с хореографите Марк Томкинс и Иво Димчев на "Антистатик"

Известният американско-френски хореограф Марк Томкинс и българският пърформанс актьор Иво Димчев за звездите на 11-ия фестивал за актуален танц и пърформанс " Антистатик " от 20 до 30 април в София. Под надпис " Извънредното състояние " ще показа 5 интернационалните и 13 български представления, като част от тях са обособени в специфична платформа, открита за публиката, само че ориентирана и към задгранични селекционери.

" Извънредното състояние " на " Антистатик " ще докара в София петима задгранични хореографи. Най-известното име измежду тях е на Марк Томкинс, американец с френски паспорт и притежател на влиятелната премия на Обществото на театралните създатели и композитори за изцяло творчество SACD Choreography Prize. Представлението си " В респект към... " от 1998 година той се превъплъщава в четири персони, оказали съществено въздействие върху неговия и международния танц - Вацлав Нижински, Валеска Герт, Жозефин Бейкър и Хари Шепард.

" В респект към... " е и първото зрелище на фестивала на 20 април в НДК. Сред другите посетители на фестивала са известната у нас немска компания LIGNA, младите хореографи Ури Шафер от Израел и Бенжамин Бертран (Франция), както и любопитния театър на австралийката Мелани Лейн Wonderwomen, в който танцуват състезателките по бодибилдинг Натали Шмид и Роузи Харт.



AVOIDING deLIFEath , най-новият театър на Иво Димчев, открива българската стратегия на 27 април в City Stage в НДК. В презставлението, чието заглавие е игра на думи сред думите за живот, гибел и наслаждение на британски, Димчев ще преплете на сцена седем от обичаните си занимания: писане на текстове, музициране, пеене, кино, преподаване и предоставяне на изявленията - ателие онлайн, в което посетителите ще могат да се включат във всеки един миг.

Програмата на българската танцова стратегия е наситена - приблизително три спектакъла дневно ще бъдат показани от 27 до 30 април. Те включват някои от най-нашумелите имена и представления в българския актуален танц в последно време, като движенческия пърформанс " Голем " на Анна Данкова, " Неон " на " Гараж колектив ", както и " shamebox " - отличеният с " Икар " 2018 за актуален танц и пърформанс театър на Ива Свещарова и Вили Прагер, основатели на " Антистатик ".

Сцените на фестивала са City Stage, ДНК и изложба " Етюд ", а цените на билетите се движат от 8 до 25 лева, 30 лева за цялата българска платформа в ДНК и вход с дарения за обособени спектакли. Билети могат да бъдат закупени и в касите на Easypay и EpayGo.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР