Известният актьор Морган Фрийман разкритикува термина афроамериканец, който в САЩ

...
Известният актьор Морган Фрийман разкритикува термина афроамериканец, който в САЩ
Коментари Харесай

Холивудска звезда тласка САЩ към разпад

Известният артист Морган Фрийман разкритикува термина " афроамериканец ", който в Съединени американски щати отбелязва чернокожите, както и “Месеца на черната история ", които се организират в американските учебни заведения. Всъщност той посегна на основите на плана на спецслужбите за избавяне на страната от разпад. И тласка страната там, където враговете на Съединени американски щати са се опитвали да я тласнат в предишното.

Морган Фрийман, както Лесли Нилсен, става прочут откакто навършва 50 години, като играе негър мъж, изпълняващ поръчки за стара дама („ Да возиш мис Дейзи “). Оттогава той като че ли е пораснал в ролята на умен негър, както белият му сътрудник - в ролята на глупак-дядо. Нямаше значение кого играе Фрийман, друмник или Бог, мафиот или ченге, той е разказвачът. Годи, който се появява в кадър, с цел да изясни всичко на всички с плътния си глас.

Този облик донесе на сина на чистачи Фрийман (Нилсен, апропо, в противен случай, е брат на министъра на отбраната) доста пари за сходни функции в не постоянно умни филми, само че той беше интензивно експлоатиран освен в киното - в рекламата и политиката също. Това апропо и демонстрира, че като човек Фрийман не е толкоз интелигентен.

Преди към година той даже беше включен в стоп листата на съветското външно министерство, което значи доживотна възбрана за влизане в Русия. Фрийман получи това рядко за холивудски артист „ самопризнание “ за снимането на антируски пропагандни клипове.

В един от тях, сниман през 2017 година, " мъдрият негър " разгласи, че Съединени американски щати са във война с Русия, защото Владимир Путин сякаш желае да отмъсти на Вашингтон за разпадането на Съюз на съветските социалистически републики. Чиста нелепост, само че подтекстът е значим: това беше част от осведомителната война на демократите с президента Доналд Тръмп, така наречен “Ръшагейт ”, опит за импийчмънт за „ сговор с руснаците “.

Впоследствие, когато федералните се заеха с работата, те трябваше да признаят, че, жестоко казано, това е фалшификат. Фрийман, несъмнено, не се извини за нищо - въпреки всичко артист. Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова като цяло смяташе, че той просто е бил подмамен за тази роля.

Както и да е,Фрийман би трябвало да схваща повече за делата в личната си страна, в сравнение с в делата на нашата, изключително за нейните расови несъгласия, които стават декор за забележителна част от живота му. Например сегрегацията е неразрешена в Съединени американски щати, когато Фрийман към този момент е на съвсем 30. Дотогава в щата Тенеси, където е роден, междурасовите бракове са престъпно закононарушение.

Сега, несъмнено, това въобще не е по този начин. В ерата на ЧЖИЗ чернокожият наследник на чистачка от расистката затънтена провинция на огромната страна се трансформира в кумир на известната просвета. Той е точно националният и невредим " умен черен човек ", който до момента се е разминавал даже с многочислени обвинявания в полов тормоз, а това в актуалните Съединени американски щати е в действителност скъпо.

В този статус той се изрече по въпроси, които изглеждаха безконечни, само че още веднъж настоящи: думата " афроамериканец " е обидна. Третирането на Африка като една страна, а не като разнороден континент също е обидно. И даже „ Месецът на черната история “, който се счита за антирасистко събитие (това е годишна стратегия в просветителни и културни институции с акцент върху чернокожото наследство), е извънредно афектиран.

„ До един месец ли ще свивате историята ми? “, пита Фрийман.

Проблемът не е единствено в капризите на остарелия артист. Това е, че емблематичният за Америка негър посегна на светая светих на гражданския мир - специфичният план на специфичните служби за изобретението на " афроамериканците ".

Терминът „ афроамериканец “ (тук Фрийман несъмнено е прав) е малоумен: не всеки негър в Съединени американски щати има нещо общо с Африка (което обаче също значи, че надали може да назове съответния район на черния континент от който произлизат неговите предци). Но въвеждането на този малоумен термин беше отговорът на американската държавна система на опасността от колапс на страната.

Три години след премахването на сегрегацията, когато Фрийман навършва тридесет, протестите на чернокожитетресат градовете на Съединените щати. Техните деятели се самоопределят най-много като африканци или по-конкретно като нови африканци, нация, обособена от американците. Въз остова на Устава на Организация на обединените нации нацията има право на самоопределяне. А претенциите на „ новите африканци “ се простират до огромни региони на юга на Съединени американски щати с преобладаващо чернокожо население.

През март 1968 година стартира процесът на политическо разединение - прогласява се декларацията за самостоятелност на Република Нова Африка. Въпреки поддръжката на по този начин нареченото интернационално комунистическо придвижване черните сепаратисти губят.

От една страна върху деятелите се стоварва цялата мощност на държавната силова машина. От друга страна, на чернокожите, които са недоволни от позицията си, беше препоръчана опция - концепцията за общонационалнобратство с белите. За това е основан държавният посмъртен фетиш към Мартин Лутър Кинг, който проповядва не фракционизъм и не черен расизъм като антитеза на белия, а тъждество и спокойно общуване. В същото време особено измисленият термин " афроамериканец " стартира да се популяризира през бюрокрацията, учебните заведения и медиите. Настъпва нова епоха – ерата на политическата уместност.

В актуалните Съединени американски щати политическата уместност последователно се трансформира в архаична полезност. Това значи, че никой не би трябвало да се наскърбява, когато чете за американските история, просвета и политика. Това не се вписва в модела на " новата нравственос ", в която белият би трябвало да се наскърбява всеки ден - той би трябвало да се кае и оправдава, че е потомък на расисти и робовладелци.Ако преразказвам малко Фрийман, тук не може да се измъкнат с месец черна история - всяка нова година би трябвало да е черна. Ако не в всички щати, само че в някои техни към момента пълноправни елементи.

Да, Фрийман въпреки всичко е единствено артист. С съответно авторитетно мнение, само че артист. И въпросът е дали той осъзнава, че с изявленията си посегна на една от основите на американската нация и в действителност предложи връщане към правилата на бащите създатели на Република Нова Африка и самоопределянето на антибелите сепаратисти.

Може би, както в тази ситуация с антирускияклип, „ мъдрият чернокож “ просто чете сюжет. Ако е по този начин, то кой е написал сюжета?

Обикновено сюжетите за черна политика се пишат в недрата на Демократическата партия. Опитвайки се да сплотят " афроамериканците " даже към деструктивни хрумвания като ЧЖИЗ, те на първо място се пробват да сплотят своя електорат, предотвратявайки разцепването на радикали и консерватори (тоест тези чернокожи, които гласоподават за демократите инерция, само че към този момент са близки до републиканците във възгледите си).

Изглежда, че концепцията за разпадането на страната е прекомерно рискова, с цел да се играе с нея за политически софтуерни цели. Но едни и същи хора защитаваха както концепциите за безотговорност на грабежите, палежите и погромите на чернокожите, по този начин и концепциите за анархистични комуни в центровете на огромните градове, където няма полицейски достъп.

Мина време, президентът се смени, погромаджиитезапочнаха да кротват. Чернокожите, в това число даже родственици на създателите на ЧЖИЗ, не са спрели да умират в полицейски арест, само че вниманието към това към този момент е доста по-малко.

Разбира се, най-вероятно е Фрийман, размекнал се в лъчите на славата, просто да приказва, както си желае. Но в случай че към момента работи по главната си компетентност, протестът на „ новите африканци “ и усилването на черния фракционизъм са това, което готвят на Доналд Тръмп, в случай че се върне в Белия дом.

В интерес на Русия е тези технолози да прекалят и процесите, които дирижират, да станат неконтролируеми. Желаем им триумф в начинанието!

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР