Известния в миналото бандит Атанас Димов-Купъра е фалирал, изгонен от

...
Известния в миналото бандит Атанас Димов-Купъра е фалирал, изгонен от
Коментари Харесай

Ексклузивно в HotArena! Известният бандит Атанас Купъра ФАЛИРА! Съпруга и любовница му бият шута! За да оцелее започва да прави пици

Известния в предишното престъпник Атанас Димов-Купъра е банкрутирал, изпъден от жена си и даже и от любовницата си. Това научи извънредно HotArena.

Купъра беше известно име в ъндърграунда . Преди 4 години сътрудници на ДАНС разбиха  незаконна група, която беше забъркана в спекулация с източване на 30 млн. лв. . Зад тази спекулация прозираха имената на босове свързани със СИК. Бандите са работили посредством комплицирана скица, като е имало съвършена съгласуваност с общо три незаконни групи. На най-високо равнище са бяха доближените до Маргините  Хованес Манукян и Атанас Димов-Купъра. ДАНС тогава арестува общо 27 индивида от които четирима чиновници на Национална агенция за приходите. Бирниците са играли съществена роля в прикриването на схемата.

Държавното обвиняване тогава уточни Купъра като основателя на империя за източване на Данък добавена стойност,  посредством която са източени 30 млн. от страната.  Бандата е прибирала Данък добавена стойност от фиктивна търговия с петролни артикули, захар, изсъхнало мляко и автомобилни гуми.

В един от офисите на групата бяха открити фактури за 57 млн. лева.  Купъра употребявал всички схеми, с които може да се ужили хазната - от „ изчезнал търговец ”, който не помни да внесе дължимия налог в бюджета, през хватките със стотици компании, които повдигат цената на дадена стока, с цел да се източи от последния колкото се може повече Данък добавена стойност. Вършел и чисто митнически измами.  Атанас Димов живее в столичния кв. „ Младост 3 ”. Преди да влезе в ъндърграунд средите бил пицар. Говори се, че правил най-хубавата пица „ Калцоне ” в София.

Тарикатът се отворил на аферите с Данък добавена стойност през 2003 година Тогава заменил пиците с подправени фактури и почнал да записва сдружения на името на свои близки и съседи в квартала. Една от първите фирми  бушони била на негов приятел и сестра му, която била психологично болна. Купъра събирал свои другари в заведение на пазара на „ Младост 3 ”, покрай огромен хипермаркет. Мястото е близо до пицарията в която години наред работил. Първоначално сдруженията били употребявани за продажби на първокласни коли, на които криели акциза и ДДС-то. Покрай вноса на скъпите коли станал непосредствен със скандалния някогашен митничар от Летище София Жоро Пурата, прочут с любовта си към измамите със скъпи коли.

През 2006-2007 година, Купъра почнал да влага парите си в недвижими парцели . През 2008-а Атанас легализирал над 2 млн. евро от активите си, като продал наследствени земи в кв. Симеоново. Само от един имот лапнал 750 000 евро.  Купъра очевидно се замогнал и почнал да кара единствено най-нови мерцедеси. Последната облага в гаража му била от декември 2013 година, когато купува модела от 2014 година на „ Мерцедес SLK ” и още пет коли. Същата година негова държанка става моделката Златка Райкова- Русата Златка. Заради Атанас тя даже зарязва тогавашното си гадже Камен Балбузанов-Куката.

Всичко това обаче към днешна дата е в предишното. Атанас Димов е тотално банкрутирал. Всичките му коли са били взети от лизингови компании. Причината- не си плащал месечните вноски. Дотолкова стигнал дъното, че се молил на познати за 50-100 лева назаем с цел да има какво да яде. Трагедията не била единствено в професионалния му, само че и в персоналния живот. Бил в спор с жена си Венцислава, някогашна сервитьорка, от която има и дете. За нея се приказва, че постоянно оставала без долно долни дрехи в тоалетните на известни столични нощни заведения за смут на Купъра. На всичко от горната страна сегашната му държанка Стефи откакто схванала, че Атанас е без пукнат лев решила да му бие шута . Купъра обмислял съществено опцията да се върне на позицията от която стартира шеметната му кариера - готвач на пици.  
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР