Известните в интернет четири малки щъркелчета на двойката Снежи и

...
Известните в интернет четири малки щъркелчета на двойката Снежи и
Коментари Харесай

Стотици следят на живо малките щъркелчета в село Ярлово

Известните в интернет четири дребни щъркелчета на двойката Снежи и Ростислав от село Ярлово към този момент са огромни колкото родителите си. През юни те растяха доста бързо и през днешния ден едвам се разграничават от възрастните птици.

Стотици хора наблюдават от близо всяка минута от живота на огромното щъркелово семейство в YouTube канала на Българско дружество за защита на птиците Live stream. През последния месец те станаха очевидци на грижите на Снежи и Ростислав, които даже и през днешния ден не рискуват да оставят младите птици за дълго време сами в гнездото. През множеството време едната от двете възрастни птици остава дружно с дребните щъркелчета.

Ежедневните занимания на щъркеловото семейство се състоят в пощене, хранене и по-дълга отмора, най-малко за една от двете възрастни птици, до момента в който другата се грижи за обезпечаване на

прехраната и скита край селото.

Въпреки, че четирите щъркелчета към този момент са огромни колкото Снежи и Ростислав, възрастните се отличават от младите. При щъркелите това проличава най-много в окраската на клюна и краката. При екземпляри достигнали полова зрялост те са блестящо червени, а при младите птици клюнът изначало е черен, по-късно става кафеникав или бледочервен с черен връх, а краката са по-скоро кафяво-червени. Придобиването на червен цвят става с времето и е симптом за настъпване на полова зрялост.

През юли дребните щъркелчета следва да стартират своите първи опити за хвърчене. В идващите дни във всеки един миг може да станем очевидци на това по какъв начин дребните ще изоставен родния си дом онлайн в YouTube и ще отлеят дружно с други млади щъркели към Африка.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР