Известни усложнения има на територията на Североизточна България поради снеговалеж

...
Известни усложнения има на територията на Североизточна България поради снеговалеж
Коментари Харесай

Нормализира се пътната обстановка в страната след снеговалежите

Известни затруднения има на територията на Североизточна България заради снеговалеж и мощни пориви напразно. Пътищата се затварят от време на време за разчистване. Всички проходи са проходими. Наблюдава се внезапен спад на придвижването на леки коли по републиканската пътна мрежа. За сметка на това, се е нараснал товарният трафик. За миналото денонощие няма починали и ранени при пътно-транспортни катастрофи, посочи контрольор Лъчезар Близнаков от Националния координационен център за сигурност на придвижването по пътищата. Той още веднъж моли жителите да не подхващат пътешестване, с изключение на в последна нужда и да се преценяват с настоящата пътна конюнктура.

Във връзка с построените в осъществяване на заповедта на министъра на опазването на здравето контролно-пропусквателен пункт по регионалните градове, от „ Пътна полиция " припомниха, че пътувания се реализират единствено при зародила неотложна нужда - полагане на труд, здравословни аргументи или завръщане на непрекъснатия или сегашен адрес. Бланка на декларацията, с която би трябвало да са снабдени жителите, е оповестена на уеб страницата на Министерство на вътрешните работи www.mvr.bg. Тези, които пътуват по работа, могат да го удостоверят със служебна записка от шеф. Обезпечено е предпочитаното пропускане на товарни коли за доставка на хранителни артикули и медикаменти, както и на коли на ВиК, електроснабдителните и топлоснабдителните сдружения.

От „ Пътна полиция " благодариха на жителите за това, че се отнасят с схващане към въведените противоепидемични ограничения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР