Известни телевизионни водещи, музиканти, актьори и олимпийски шампиони се събраха

...
Известни телевизионни водещи, музиканти, актьори и олимпийски шампиони се събраха
Коментари Харесай

Популярни български лица подкрепиха благотворителната инициатива McHappy Day

Известни телевизионни водещи, музиканти, артисти и олимпийски първенци се събраха за 17-та поредна година , с цел да поддържат благотворителната самодейност McHappy Day в Макдоналдс, в помощ на децата с онкохематологични болести в България. Домакини на събитието бяха Макдоналдс и Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд България.

Музикалните звезди Маги Джанаварова, 4Magic, Нора Караиванова, DIA, Лорина Камбурва и Дара Екимова извършиха обичаните си песни по време на специфичен благотворителен концерт. Кампанията поддържаха и известните български телевизионни водещи, артисти и спортисти Ники Кънчев, Иван Христов, Искра Ангелова, Ники Илиев, Поли Генова, Таня Богомилова, Румяна Нейкова, Мария Гроздева, Йорданка Благоева, Здравка Йорданова, Ваня Гешева и Николина Щерева. Всички те показаха своята съпричастност и поддръжка към децата в неравностойно състояние, като някои от тях застанаха зад касите паралелно с екипа от чиновници и мениджъри в ресторант Макдоналдс в търговски център Парадайс.
 благотворителна самодейност
Тази година набраните средства от акцията са предопределени за ремонт на дом за придружители към Клиниката по хематология и онкология към УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ ”, гр. София.

От 9 до 30 ноември във всички заведения за хранене на Макдоналдс в България се организира дейна дарителска акция. 20 стотинки от цената на всеки закупен в интервала Happy Meal™ се подаряват в интерес на Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд България, която поддържа стратегии, ориентирани към деца с онкохематологични болести в България. Отделно, клиентите имат опция да дарят 10 стотинки или сума по избор с покупката си в Макдоналдс за дарителската акция.

Набраните средства по време на благотворителните акции през миналите 16 години са дарени на трите профилирани отделения за деца с онкохематологични болести в София, Пловдив и Варна и са изразходвани за здравно съоръжение, консумативи, градеж на детски център, ремонтни действия и благоустрояване.-->

Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд / RMHC

Благотворителна фондация Роналд Макдоналд създава характерни стратегии, ориентирани към възстановяване на здравословното положение и живота на децата и помощ за техните фамилии. Фондацията има клонове в 62 страни и района по света.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР