Известни пловдивчани коментират откриването на ЕСК Общинският съвет на тъмно

...
Известни пловдивчани коментират откриването на ЕСК Общинският съвет на тъмно
Коментари Харесай

Лучия Велева: Матера се обедини, за разлика от Пловдив

Известни пловдивчани разясняват откриването на ЕСК Общинският съвет на мрачно за разноските на "Пловдив 2019 "
Лучия Велева, брачна половинка на италианския министър на културата Алберто Бонисоли

Радостта на един народ - Пловдив ЕСК 2019 е реалност... огромна част от пловдивчани се гордеят, че Пловдив ще бъде посещаван, обсъждан, обичан, обожаван, подложен на критика, отричан... ще бъде видян.

За страдание откриването на Пловдив ЕСК (според едни върхът, съгласно други провал) не съумя да притегли нито един от висшите представители на властта. Вероятно смятат, че ЕСК е самодейност от локално значение. Парите не минават през министерствата и няма какво да си губят времето. Народ с хилядолетна история не съумя да се сплоти и поддържа самодейност, която може да способства България да се трансформира в целогодишна дестинация за туризъм.

Неизбежно върша съпоставяне - на откриването Матера ЕСК на 19 януари 2019 ще участват президентът Матарела, министър председателят Конте, двама министри... На откриването в Пловдив участва само министър Банов, само че някак по обвързване.

Италия съществува като страна единствено от 158 години! България от 1338 години! Италианците се славят като хора със мощна принадлежност към мястото, в което са родени, а не към страната си. И все пак Матера ги сплоти, за разлика от Пловдив.

P.S. Недовършени планове и недобре изпълнени има и в Пловдив, и в Матера.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР