Известни личности от режисьора Ава Дюверней до британския принц Уилям

...
Известни личности от режисьора Ава Дюверней до британския принц Уилям
Коментари Харесай

Зов на папата за климата: Земята не може да бъде изцедена като портокал

Известни персони от режисьора Ава Дюверней до английския принц Уилям и самия папа Франциск насочиха мощни апели, зовейки хората да се активизират и обединят, с цел да се оправят с климатичната рецесия , оповестява " Франс прес ".

" Земята би трябвало да се работи и да бъде обгрижвана, обработвана и защитавана . Не можем да продължаваме да я изцеждаме като портокал ", настоя папа Франциск по време на конференция, проведена от TED.

" Искам да гласоподавам в интерес на планетата ", посочи от своя страна Дюверней.
 Младите деятели за климата се завърнаха по улиците в световен апел за дейности
Младите деятели за климата се завърнаха по улиците в световен апел за дейности

Очаква се 3000 климатични стачки да се проведат през днешния ден

" Младите хора към този момент не имат вяра, че смяната е прекомерно сложна. Те имат вяра, че климатичната рецесия и опасността за нашето биологично многообразие заслужават нашето цялостно внимание и упоритост ", настоя принц Уилям.

" Ние оставяме капитализма да се трансформира в нещо чудовищно . Истината е, че бизнесът е прецакан, в случай че не изправим климатичните промени ", означи американската икономистка Ребека Хендерсън.

" Индустрията на изкопаемите горива знае по какъв начин да спре световното стопляне, само че те чакат някой различен да заплати и никой не ги приканва за това ", акцентира професорът от Оксфорд и климатолог Майлс Алън.

" Това, което се случва през идващите 10 години, евентуално ще дефинира положението на планетата, която предаваме на бъдещите генерации. Нашите деца имат цялостното право да бъдат разтревожени ", акцентира шефът на Института за проучване на въздействието върху климата в Потсдам Йохан Рокстрьом.
 Технологиите за депозиране на CO2 сериозно значими за реализиране на климатичните цели
Технологиите за депозиране на CO2 сериозно значими за реализиране на климатичните цели

Те са един от четирите основни стълба за понижаване на излъчванията

" Трябва да се уверим, че всяка страна има проект за нулеви излъчвания. Милиарди хора по света към този момент страдат от нашето безучастие ", настоя от своя страна генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш.

" Можем и би трябвало да бъдем част от това придвижване: яжте локална храна, карайте повече велосипед, разберете защо харчите парите си, гласувайте за хора, които споделят нашата визия. Нека променим света ", посочи музикалната звезда Принс Ройс.

" Черните хора дишат в най-токсичния въздух по отношение на общото население, а цветнокожите хора е по-възможно да страдат от климатичната рецесия . Това придава ново значение на лозунга на придвижването " Животът на черните има значение " " Не мога да вдишвам ", уточни английският народен представител Дейвид Лами.
 Китай разгласи въглеродна индиферентност до 2060 година и атакува Съединени американски щати за климата
Китай разгласи въглеродна индиферентност до 2060 година и атакува Съединени американски щати за климата

Пекин се пробва да се нарежда като международен водач

" Не можем да не вършим нищо и да се надяваме, че казусът ще изчезне ; можем да се отчайваме и да изпаднем в парализа или да станем упорити оптимисти и да се надигнем пред предизвикването ", означи Кристиана Фигерес, някогашен изпълнителен секретар на Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за климатичните промени.

" Калифорния употребява повече електричество да играе видеоигри, в сравнение с цялата страна Сенегал употребява като цяло . Съществува умопомрачителна бездна сред богатите и бедните във връзка с силата ", сподели кенийската енергийна изследователка Роуз Мутисо.

" А да се ангажираме в никакъв случай повече да не купуваме кола или двуколесно МПС с мотор с вътрешно горене ? ", означи мексиканско-чилийската климатична активистка Сие Бастида.
 Светът е разграничен за спешността на оправянето с климатичната рецесия
Светът е разграничен за спешността на оправянето с климатичната рецесия

Налице е възходяща угриженост по отношение на климатичните промени

" Възстановяването на дървета не е сребърен патрон, няма сребърен патрон. Това е част от решението ", настоя професорът по екология Томас Кроутър.

" Добрата вест е, че в този момент е явно по-евтино да спасиш планетата, в сравнение с да я разрушиш . Лошата вест е, че ни свършва времето ", акцентира от своя страна известният вложител от Силициевата котловина Джон Доер.
 Тръмп омаловажи климатичните промени и науката
Тръмп омаловажи климатичните промени и науката

Във връзка с историческите пожари в Съединени американски щати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР