Известни и заслужили имена от арменската общност у нас и

...
Известни и заслужили имена от арменската общност у нас и
Коментари Харесай

Известни личности от арменската общност събра в книга дългогодишен прокурор от Варна

Известни и заслужили имена от арменската общественост у нас и по света към този момент са събрани в най-новия алманах на доцент Масис Хаджолян " Арменски духовни сияния ".

Ето какво споделя създателят за най-новата си творба:

" Настоящото издание съдържа мои публикации за видни арменци в България и по света, мнения за книги и други изявления на арменска тема. Те са плод на систематичното ми съдействие с вестник " Парекордзагани цайн " (Пловдив), с вестниците " Вахан " (Пловдив) и " Литература и общество " (Варна), на които показвам сърдечна признателност.
Посвещавам книгата на моето семейство, както и на моите сънародници, като израз на национална горделивост и на съкровено българо-американско другарство. "  



В сборника са включени биографиите на Аведик Исаакян, Агоп Мелконян, Иван Айвазовски, Алис Саприч, Анри Верньой, Антраник Озанян, Арам Хачатурян и още доста други по азбучен ред, измежду които и варненският оперен артист Закар Гостанян.

Доц. Масис Хаджолян е роден през 1932 година във Варна, където родът му живее от 300 години насам. Името му е географско разбиране, майтапи се той – кръстен е на част от планината Арарат.
Бил е в църковното настоятелство на Арменската апостолическа черква във Варна, също заместник-председател на организация „ Ереван ”, ръководител на варненската арменска общественост, член на управителния съвет и заместник-председател на Съюза на учените в града.
Сега е почетен член на същия този съюз. Има златен почетен знак на община Варна. Преди няколко дни е награден от основния прокурор Сотир Цацаров за изключителни заслуги в региона на науката и прокурорската активност в България.

Интервю с дългогодишния областен прокурор на Варна вижте ТУК
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР