Известни български личности препоръчват любимите си книги за четиво по

...
Известни български личности препоръчват любимите си книги за четиво по
Коментари Харесай

Как да накараме децата да четат през лятото?

Известни български персони предлагат обичаните си книги за четиво по време на лятната почивка

В новата цифрова епоха става по-трудно да ангажираме вниманието на децата си, а да ги предизвикваме да четат книги от време на време е задачата невъзможна. Лятната почивка е дълго чаканият момент от всички деца да се отдадат на заслужена отмора, само че тъкмо това е и моментът да грабнем тяхното внимание и да измислим забавен метод, по който да ги запалителен по книгите. В тази задача на помощ идва сборникът на книжарници „ Сиела “, който предлага селекция от обичаните детски книги на редица известни български персони, които да накарат малчуганите да четат повече през лятната почивка.

Книгите в сборника са подбрани за деца от 1 до 7 клас. Той се популяризира свободно в книжарници „ Сиела “, а заглавията са от незадължителния лист учебна литература.
 Ани Цолова
И по този начин, кои са заглавията, с които да впечатлите вашите деца това лято?

Любимите книги на актрисата Дария Симеонова, позната от най-успешния български медицински сериал на NOVA - „ Откраднат живот “, предлага на всички третокласници „ Ние врабчетата “ на Йордан Радичков и „ Карлсон, който живее на покрива “. Нейната колежка, актрисата Симона Халачева, предлага на приключилите втори клас „ Дивите лебеди “, „ Цветята на дребната Ида “ и „ Тайната градина “.

Петокласниците могат да избират от листата на певицата Мария Илиева – „ Принцът и просякът “, „ Без дом “ и „ Винету “.

Телевизионната водеща на утринния блок по NOVA, Ани Цолова, е подбрала книжки, подобаващи за децата в 6 клас. Сред тях са „ 101 далматинци “, „ Чичо Томовата барака “, „ Островът на съкровищата “ и „ Братята с лъвски сърца “.
Симеон Колев от утринното шоу на БГ Радио, „ Стартер “, също е направил лист от книжки за шестокласници. Неговите оферти са „ Ян Бибиян “, „ Тайният ключ към вселената “, приказките на Шарл Перо и други.
 книги
Любимецът на всички младежи, артистът от първия български уеб тийн сериал „ Не по този начин, брат! “, Мино Караджов, също участва в сборника. Неговият лист от книги е подобаващ за седмокласниците – „ Хари Потър “, Биографията на Стив Джобс и несъмнено книгата, въодушевена от сериала – „ Дневникът на Мишо “.

Най-запалените читатели могат да изпратят обичания си откъс от книжките, които са прочели през лятото, до книжарници „ Сиела “ и да завоюват премия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР