Известни американски, европейски и канадски политически и дипломатически лидери подписаха

...
Известни американски, европейски и канадски политически и дипломатически лидери подписаха
Коментари Харесай

Соломон Паси e сред подписалите призив на Американския еврейски комитет

Известни американски, европейски и канадски политически и дипломатически водачи подписаха изказване на Американския еврейски комитет (АЕК) в поддръжка на трансатлантическото партньорство и главните полезности, които свързват Северна Америка и Европа.

Пълният текст на изказването е оповестен през днешния ден във в. " Ню Йорк таймс ". Сред подписалите го 31 души има някогашни президенти, вицепрезиденти, министър председатели, съветници по националната сигурност, държавни секретари, външни министри и министри на защитата от 15 страни. Сред тях са някогашният английски министър председател Тони Блеър , някогашният американски държавен секретар Мадлин Олбрайт , някогашните външни министри на България Соломон Паси и Даниел Митов , някогашните министър председатели на Франция и Италия Манюел Валс и Паоло Джентилони.

" Американците и европейците ги свързват основополагащи полезности и общи екзистенциални закани, а затова и общ дневен ред ", показва основният изпълнителен шеф на АЕК Дейвид Харис.

" Връзките, които скрепват това скъпо приятелство сред сродни народи, не трябва в никакъв случай да се разрешава да бъдат скъсани, тъй като те са най-хубавата вяра за кротичък и проспериращ свят ", прибавя той.

Във въведението на изказването американските, европейските и канадските водачи се афишират " в отбрана на скъпия съюз сред демокрации, неговите контракти, институции и правила, които поддържат мира и водят до благополучие от Студената война до ден сегашен ". " Като възпитаници на историята, ние всички знаем добре ужасната цена, която е плащана, когато тези правила не са били спазвани и защитавани ", продължава текстът.

Лидерите декларират " ангажимент към учредения на правила интернационален ред, в който непредизвиканото нарушение на границите се санкционира, основават се правни механизми за справяне с световните провокации, като по едно и също време с това се съблюдава националния суверенитет и се поддържат стандарти за запазване на универсалните човешки права ".

Те удостоверяват доверието си в НАТО - " нужният бастион на мира и сигурността от близо 70 години " , организация с " скъпа стратегическа стойност за Съединени американски щати и техните 28 трансатлантически съдружници ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР