Известната в цяла Турция с туршията си община Чубук, вилает

...
Известната в цяла Турция с туршията си община Чубук, вилает
Коментари Харесай

Най-голямата туршия в света приготвят в Турция

Известната в цяла Турция с туршията си община Чубук, вилает Анкара, се готви да сложи международен връх в коронната си дисциплинираност, предава Анадолската организация.

Кметът Тунджай Аджехан съобщи, че по време на тринадесетото издание на Международния фестивал на туршията в Чубук ще бъде изработен опит за правенето на най-голямата туршия света.

„ Преди началото на фестивала на 13 септември ще създадем опит да влезем „ Книгата за върхове на Гинес “. Ще създадем най-голямата туршия в света от краставички. За задачата сме поръчали специфичен бидон за туршия с съдържимост от един звук. Ще стартираме да подготвяме туршията още от 28 август. След като туршията узрее, по време на откриването на фестивала ще почерпим всички посетители на събитието “, зави Аджехан по време на среща с представители на неправителствени организации от сферата на културата.

Кметът на Чубук напомни, че всяка година фестивалът притегля стотици хиляди гости и се чака тази година вълнението да е още по-силно от нормалното. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР